tisdag 11 oktober 2016

en oemotståndlig affär

Anna Holm är tillbaka i en ny bok; En oemotståndlig affär av Birgitta Bergin. Jag gillar sättet hon skriver på. Det är som en rapp feelgood som passar mig bra. Och när man, som jag gör nu, lyssnar till boken är uppläsarrösten, som jag tagit upp tidigare, mycket viktig. En röst som passar en viss genre gör sig kanske inte lika bra i en annan. Det måste finnas en viss ton. Och här passar Anna Maria Käll så bra.


Det har gått en tid sedan första boken och Annas son Lukas är nu tre år och går på förskola ... och har en favorit bland dagisfröknarna, så som Anna själv väljer att kalla lärarkategorin. Hon själv förvaltar sonens förmögenhet Vansbo Fastigheter och får därmed ett förslag på en oemotståndlig affär. Det innebär täta affärsresor till Berlin, där Anna också möter Fabian kring vem det slår gnistor. Fabian visar sig vara en gift man och familjefar men Anna kan inte stoppas. Känslorna får helt enkelt råda här. Samtidigt verkar det som om Lukas dagisfröken Filip vill mer än att bara förhålla sig yrkesprofessionell ...

Historian utspelar sig parallellt med en dåtidshistoria som kryper under skinnet. "Förlåt mig mamma och pappa. Vi syns i Nangijala." 

3 kommentarer:

  1. Den gör jag en notering om. Nu lyssnar jag inte på böcker men Husse gör och han tycker också att uppläsaren spelar stor roll. Vissa är tråkigare och vissa passar perfekt till en viss genre.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Nu börjar jag nog snart att få tid för böcker igen, så jag antecknar... :-)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.