fredag 9 september 2016

läser och lyssnar

Yeey, ännu en rolig vecka på jobbet är gjord.
Jag är morgonpigg så det funkar fint att gå upp 04:20 varje morgon fast när veckan går mot sitt slut märker jag att jag blir tröttare. När jag har rast brukar jag sätta mig på en pinnstol i stället för i soffan för att inte somna, men det lyckades jag ändå göra igår. Missade några minuter i min ljudbok där, haha.


Just nu är det Väninnan av Denise Rudberg jag har i lurarna. Förmodligen hennes bästa bok jag läst hittills. Kristin är född i en adelsfamilj och lever ett liv i Stockholm i en umgängeskrets av andra adliga. I de här kretsarna sopas hemligheter under mattan och man pratar inte äktenskapsproblem. Så när Kristins man slår henne har hon ingen att vända sig till, utom sin bästa väninna sedan gymnasiet som hon efter några års uppehåll återfått kontakten med.

Välskriven, rapp och belyser ett viktigt ämne.

Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan är en rätt så mysig feelgoodroman som går att slöläsa om kvällarna eller till frukosten tidiga morgnar. Polly hade allt tills hennes företag och äktenskap brakar ihop. Hon flyttar ut till en väderbiten och stundtals översvämmad ö, där hon får nya vänner och börjar arbeta med sitt intresse, brödbakning.

Harmlös, gullig, varm ...

2 kommentarer:

  1. Haha! Det är nackdelen med att lyssna på böcker. När man tappar koncentrationen eller somnar så är det svårare att hitta tillbaka dit där man var innan... :-)

    SvaraRadera
  2. Tack för boktipsen.
    Ha en trevlig fredag

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.