torsdag 22 september 2016

förbjudet att visa ohämmade känslor i pensionatets entré

Jag har precis lyssnat klart på en riktig feelgood-roman med poetiskt språk; Förbjudet att visa ohämmade känslor i pensionatets entré av Mamen Sánchez. Uppläsare är Louise Raeder vars röst passar utmärkt till den här typen av roman. Ren njutning.


När Cecilia blir övergiven av sin make bestämmer hon sig för att bosätta sig i sina bortgångna morföräldrars gamla hus. Ett hus som är på tok för stort för en ensamstående, så Cecilia beslutar sig för att hyra ur några av rummen till unga studentskor. Hon etablerar kontakt med en snickare som hon slumpmässigt hittar ett telefonnummer till och när de tillsammans går igenom vad som måste göras i huset hittar de spår av inbrott. Någon visar sig bo i ett uthus - det är Justice, en papperslös flykting från Kenya. Mot snickarens råd anställer Cecilia den unge mannen som pensionatets trädgårdsmästare. 

I takt med att huset renoveras får Cecilia kontakt med hyresgäster, alla med olika bakgrund och hemligheter i bagaget. Man hittar också ett smyckeskrin inmurat i en mellanvägg med ett smycke som visar sig ha stor betydelse för flertalet människor. När samtliga på pensionatet blir bestulna på sina värdesaker och Justice dessutom försvinner i samma veva är det naturligt att misstankarna faller på just honom ...

En berättelse om hemligheter, människoöden och passion. 

3 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Den noterar jag direkt för det låter som en bok i min smak :D

    Kram

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset. Den ska jag lyssna på.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.