lördag 20 augusti 2016

tiggaren

Tiggaren är den sista delen i Sofi Sarenbrants Emma Sköld-serie. Och troligtvis också den bästa. I alla fall om du frågar mig. Avdelning 73 tyckte jag var lite seg ... i den boken dör Emma och i Tiggaren får hon äntligen sin rättmätiga hämnd. 


Det härjar en seriemördare på Stockholms gator. En liten grupp poliser slår ihjäl rumänska tiggare för att få stopp på tiggeriet på svenska gator. Emma var dem på spåren och för det var hon tvungen att dö. En familj och vänner sörjer en dotter, syster, mamma och kollega under en minnesgudstjänst. Flera av de sörjande kan knappt vänta på att det är slut så att de kan strömma ut ur kyrkan och ta upp jakten på den som mördade kriminalinspektör Emma Sköld. Hon ska få sin hämnd!

Sarenbrant skriver rappt och med korta kapitel vilket gör att boken går snabbt att läsa ut, speciellt när spänningen stegras mot slutet och det blir ännu svårare att lägga boken ifrån sig. Tiggaren har större tyngd och allvar än Sarenbrants tidigare böcker om Emma Sköld. Här skildras bilden av utsatta människor som kommer till Sverige i hopp och desperation om ett bättre liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.