lördag 6 augusti 2016

jerka: semesterläsning

"Vad brukar du generellt göra på din semester? Kryper du upp i hängmattan/lägger dig på stranden med en god bok och låter vardagen försvinna, eller är du mer stressad än någonsin under den här tiden? Har du något "semesterläsningstips" att dela med dig av? Hur skulle en perfekt semester se ut enligt dig?"

Ja, det är vad Annika i Bokbloggsjerka 5-8 augusti undrar över. 

Jag är absolut inte stressad under semestern. Däremot kan jag tycka att den går lite väl snabbt, vem gör väl inte det? Det känns som om jag hade behövt i alla fall en vecka till för att verkligen ladda upp med energi inför hösten och för att hinna med allt jag verkligen velat göra.

Gå långa promenader, resa runt, träffa vänner, fixa hemma, umgås, bada ...Samtidigt är det ju inte svårt att gissa vad jag tycker:

En perfekt semester innehåller mycket litteratur. Både att läsa/lyssna och skriva.

Nu är sommaren i stort sett slut. Kanske lite sent att tipsa om semesterläsning men för mig innebär hösten och vintern och ja ... våren också en massa läsning så vi kör lite boktips ändå.

Först några go'klassiker, serier och tegelstenar. Kanske i senaste laget. Att tipsa om tegelstenar och låga serier menar jag. Men här kommer de i alla fall.


Men så kör vi på lite mer lättsmält också tycker jag. Böcker som du garanterat hinner läsa ut även när jobbet startar. På några kvällar bara ...Några av böckerna har jag läst nu i sommar. Utvandrarna, Hyresgästerna, Inte riktigt enligt plan och Hur man förälskar sig ... De andra böckerna har jag läst vid tidigare tillfällen. Utöver dessa har jag såklart läst många fler böcker nu i sommar. Fler Denise Rudberg till exempel. Lättlästa. Sofie Sarenbrants (nästan) alla deckare. Några av Mari Jungstedt. Medan han lever av Elaine Eksvärd. Annika Estassy osv. osv. Jag skulle kunna tipsa om böcker i en evighet. Så kul.1 kommentar:

  1. Utvandrarserien lyssnade jag på för en himla massa år sen. Skulle jag kunna göra igen... Denise Rudberg gillar jag också när jag bara vill "slappaläsa" :-)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.