fredag 12 augusti 2016

i lurarna: gloria

Jag gillar Åsa Hellberg's böcker även om jag kan tycka att hennes scenerier och karaktärer kan bli lite väl röriga. Håller jag inte fullt fokus tappar jag tråden i all den rapphet som är lite av Hellberg's signum ... Tidigare har jag läst hennes böcker, nu är det första gången jag lyssnar och då blir det ännu lite svårare att hänga med. Lyssnar man på ljudböcker gäller det att vara oerhört skärpt och speciellt i det här fallet. Men jag gillar Gloria.


Gloria är en feelgoodroman som skulle kunna få undergenren mappie lit. Karaktärerna är i alla fall alla över 50 år. Det är en roman om kärlek, systrar, vänskap och om personer som trots sin ålder inte alls känner sig säkra på sig själva och på livet. 

Gloria är en hyllad operasångerska som haft ett förhållande med Dominic, hennes motspelare i uppsättningen Carmen. De skildes åt när Dominic för tjugo år sedan lämnade henne för att göra internationell karriär. Nu är han tillbaka och gamla känslor blossar upp. Både passion och lidande.

Agnes är Glorias syster som har en kris i sitt äktenskap. Systrarna har alltid stått varandra nära och de stöttar varandra genom respektive kris. Saker från deras barndom kommer upp till ytan och i takt med att de gräver i sitt förflutna växer intrigerna på Operan, både på scen och privat. Rollfiguren Carmens öde vävs på många sätt ihop med Glorias ... 

1 kommentar:

  1. Jag har precis laddat ned en bok av henne till plattan, minns dock inte vad den hette... Kände för en inte alltför komplicerad bok just nu :-)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.