måndag 1 augusti 2016

boktips: om ni inte börjar leva ...

Just nu i lurarna ...

En riktigt mysig feelgood-bok inom undergenren mappie-lit. Underbar. Smälte bara några sidor in och tänker att här även finns en smula humor inblandat. Snabbläst ... nåväl, snabblyssnad. 

Handlar om fyra väninnor: Garbo, Pamela, Anita och Ingalill som slutat upp att prata om viktiga ting. I stället avhandlar de om sina krämpor och jobbiga män. Helt enkelt, de har slutat leva.

Garbo ställer ett ultimatum till sina vänner. Om ni inte börjar leva gör jag slut. Det blir startskottet för vännerna att utmana sig själva och fundera på vad de vill få ut av livet. Bara för att man är 60+ betyder inte det att livet är över.

Vi får hänga med längs halsbrytande färder i Stockholms skärgård i jakten på den båt en sol och vårare lurat av en av dem. Vidare hamnar vi på den franska Rivieran och en oväntad förmögenhet dimper ner. Men viktigast av allt: de vinner alla tillbaka livsglädjen, lusten till kärlek och självförverkligande. 


5 kommentarer:

 1. Har hört om den där boken från flera håll, låter kul :-)

  SvaraRadera
 2. Låter superbra!
  Jag har lyckats bära hem flera böcker från biblioteket som jag läst redan... Tyckte de lät bra när jag läste på baksidan!!! Vissa böcker är ju värda att läsa om men långt ifrån alla!!

  Läsning är bästa avkopplingen!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 3. Åh, den måste jag läsa!

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset.
  Håller just nu på att läser Arvet efter dig, riktigt bra.
  Ha det fint
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Låter som ett bra boktips, får ta och lyssna på den härnäst. Kramar Liza

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.