tisdag 15 maj 2018

veckans topplista v. 20 - Norge

Med tanke på att det är Norges nationaldag nu på torsdag ligger den här veckans topplistas fokus på norsk litteratur. 


Nu ska jag dricka (massor av) kaffe och läsa lite framför Nyhetsmorgon i väntan på att bebis ska vakna. Igår kväll var han övertrött, men det var alldeles för varmt för att han snabbt skulle komma till ro. När han väl gjorde det började han snarka, så jag kunde inte somna pronto. Klockan fyra sedan, bestämde han sig för att det var morgon och höll på och lekte, "pratade" och bökade runt hur länge som helst. Jag tror att jag har håvat in kanske fem timmars sömn ... Nu, däremot sover han gott. Tur solen skiner och att det finns kaffe!

Och att han är så rackarns söt.


14 kommentarer:

Helena Andersson sa...

Flatlands bok är jag nyfiken på!

Ama de casa sa...

Du får ta en liten siesta :-)

Tack för påminnelsen! Jag har länge velat läsa "Gamla tanter..." men glömt bort den. Kände att jag behövde nåt lättsamt nu, så nu ligger den på min läsplatta :-)

Ha en fin och förhoppningsvis vilosam dag :-D

znogge sa...

Skönt att bebis bestämde sig för en förmiddagslur med tanke på den tidiga morgonen! Starkt kaffe kan i alla fall göra underverk när man sovit lite för lite. "Om det är något land som är bra på att fira sin nationaldag så är det verkligen Norge!

Kram

Boklysten sa...

En modern familj och Täcknamn: Hilde finns på min lista också.

justnujusthar.com sa...

Det är tufft ibland med småbarnsåren. Vår första dotter var som Skalman med mat- och sovklocka. Vi kunde inte förstå vad det var som var så jobbigt med småbarn. Sedan kom lillasyster, och hjälp vad vi fick äta upp vad vi tidigare tyckt :) Men så mysig tid det är ♥

Tack för fina tips! Gamla tanter minns jag nu när jag ser den, den borde jag läsa. Men först vill jag läsa Två systrar, kanske kan den få mig att förstå litet bättre det som händer och varför.

Monika sa...

Täcknamn: Hilde har jag hört mycket om den senaste tiden, är lite nyfiken på den.

Åsa sa...

Tyckte mycket bra om Täcknamn: Hilde. Gamla tanter... har jag också läst, riktigt kul! Tack för tips ang. de övriga.

Bokdamen sa...

Gamla tanter är rolig! Täcknamn Hilde är jag nyfiken på.

Sara Söderbacka sa...

Åsne Seierstad har jag läst ett par böcker av, men inte den här.

Lottens Bokblogg sa...

Två systrar är jag lite nyfiken på. Och Flatlands bok.

Mrs Calloway sa...

hade också med Täcknamn Hilde som en bok jag tänker läsa. Nej och åter nej köar jag för

Lena sa...

Täcknamn: Hilde har jag precis påbörjat. Av Åsne Seierstad har jag någon bok i bokhyllan. Tack för övriga tips.

Vargnatt sa...

Nej och åter nej har jag hört mycket bra om!

Hanneles bokparadis sa...

Lykkes bok är jag nyfiken på.