söndag 6 maj 2018

söndagens smakbit v. 18 En engelsman i Paris

Solen skiner och det känns som en perfekt dag att sitta utomhus en stund och läsa eller skriva. Jag har ett bokmanus som jag håller på att knyta ihop och nu vill jag bara komma vidare.

Men först en smakbit ut (en av) boken jag läser just nu.

"Efter molnen kommer solen." Det hade varit pappas motto, och han hade varit en bildad man som - vilket man kanske inte direkt väntade sig av någon med hans yrke - hade läst mänger av böcker till skillnad från sin dotter. Efter regn kommer solsken - så klok han hade varit ändå! Jag stod på kyrkogården Père-Lachaise, ovanför mig gled vita moln förbi på himlen i snabb takt, och när solen då och då tittade fram värmde den till och med en aning. Jag hade inte varit vid pappas grav sedan allhelgonahelgen, men i dag hade jag känt en stark lust att gå dit. Jag tog ett steg tillbaka och lade ner den färgsprakande buketten med astrar och krysantemum på den fyrkantiga stenplattan invid den murgrönsklädda graven som var avsedd för det. "Pappa, du anar inte vad mycket det är som har hänt", sa jag. "Du skulle bli förvånad."

s. 154 ur En engelskan i Paris av Nicolas Barreau
Läs mer om boken här eller här

För fler smakbitar, kika in här.

Vad gör du idag?

16 kommentarer:

Benita sa...

Tack för smakbiten! Okänd bok för mig.

Lottens Bokblogg sa...

Tack för smakbiten - fin på något sätt. Min kärlek till läsning kommer mycket från min pappa.

Monika sa...

De där gamla talesätten är oftast träffsäkra och väldigt sanna :)

Bokdamen sa...

Fint omslag, kände inte till boken men titeln låter på något sätt lite bekant....tack för smakbiten!

Mamma C sa...

Tack för smakbiten och ha en skön dag i solen.
Kram Carin

znogge sa...

Den har jag sett tips om tidigare men inte nappat på. Dock skulle jag vilja besöka kyrkogården i Paris som nämns i boken. Det lär vara en alldeles fantastisk plats och otroligt många kända personer är begravda där.

Kram

Boklysten sa...

Den är jag nyfiken på. Tack för smakbiten!

Marie Eggimann sa...

Tack för smakebiten den är jag lite nyfiken på

♥ Hanneles bokparadis sa...

denna väntar i bokhyllan, tack för smakbiten!

Paula sa...

Hej, tack för smakbiten, en romantisk kärlekshistoria känns avlägsen att läsa om nu, men kanske kommer lusten vi senare tillfälle. Våren är ju kärlekens tid. Tack för smakbiten, trevlig söndag!

Åsa sa...

Tack för smakbiten. Känner varken till bok eller författare.

Sara Söderbacka sa...

Jag gör en massa diverse, lite trädgårdsjobb, lite fönstertvätt osv. Tack för smakbiten!

astridterese sa...

Det har vært en utrolig nydelig dag her. Vi kunne gå ut uten jakke og bare nyte solen. Nå håper jeg det vil vare litt slik at vi kan få nyte litt i noen dager :-)
Ha en riktig fin søndag!

Helena sa...

Låter som en trevlig bok :)

Mrs Calloway sa...

helt okänd bok för mig. tack för smakebiten!

Lena sa...

En sån där bok som jag sett lite här och var men inte läst än. Tack för smakbiten.