söndag 15 april 2018

söndagens smakbit v 15 - Psykologen


Söndag igen, och dags att bjuda på en smakbit ur en av böckerna jag läser just nu. Psykologen är snabbläst och beskrivs som en spänningsroman. Som författare vill jag dock belysa följande del av boken:

Årets bokrea har pågått i tre veckor och våra böcker säljer skitdåligt. Jag har ringt Adlibris och Bokus och bett dem fronta böckerna, men tror i ärligheten i min röst lyser igenom. Alla vet att det bara handlar om förbannade författare och penninghungriga chefer. 

s. 143 ur Psykologen av Martin Falkman

Vilket får mig att återigen fundera över det här med marknadsföring av sina litterära verk. Vilken väg är den mest effektiva att gå? Hur lyckas man, inte bara skriva en bestseller utan också promota den som det?

Läs mer om boken här eller här (en utförligare recension dyker upp nu i veckan)

För fler smakbitar, kika här

13 kommentarer:

♥ Hanneles bokparadis sa...

kanske skulle du gilla en annan bok:
http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2018/04/ensamma-tillsammans-av-jorgen-lowenfeldt.html

astridterese sa...

Det er ikke så uvanlig å høre forfattere si at forlag markedsfører best de kjente forfatterne og at det er vanskelig å få penger til å markedsføre debutanter. En ser også ofte forfattere markedsføre egne bøker på sosiale medier og overfor bloggere. Jeg tror det er vanskelig å få de pengene man kunne ha bruk for.
Ha en riktig fin søndag!

Paula sa...

Inte min genre, men tipsar min dotter, tack för smakbiten

Monika sa...

Jag är lite nyfiken på hans böcker, men det får nog vänta ett tag.

znogge sa...

När du väl har gjort dig ett namn så räcker det med att en ny bok nämns och folk är genast på hugget. Nu är alla inte lika stora och då krävs det nog en annan typ av marknadsföring. En ny författare för mig!

Kram

Mamma C sa...

En ny författare för mig med.
Kram Carin

Boklysten sa...

Den tänkte jag läsa under kommande vecka. Tack för smakbiten!

Sara Söderbacka sa...

Marknadsföring av en bok är också viktig!

Bokdamen sa...

Ny författare för mig, tack för smakbiten!

Åsa sa...

Tack för smakbiten. Okänd författare och bok för mig.

Lottens Bokblogg sa...

Tack för smakbiten. Har hört namnet på författaren tror jag, men det är allt. Ja, man kan undra vad som är det effektivaste sättet egentligen.

Helena sa...

Blev nästan lite ledsen av din smakbit, alla dessa kämpande författare och utgivare. Tror det är mycket som måste samspela för att en bok ska sälja bra.

Ama de casa sa...

Tack för den smakbiten och funderingen :-)

Ha en fin start på veckan!