fredag 23 februari 2018

mischling av affinity konar❝ År 1944 kommer tvillingsystrarna Pearl och Stasha till Auschwitz med sin mamma och farfar. De sätts i Mengele Zoo, nazisternas mänskliga experimentverkstad med tvillingar. Flickorna upplever förskräckliga fasor och de personligheter de en gång har delat klyvs nu i två: Pearl blir ansvarig för det sorgliga, det goda och det förflutna. Stasha får stå för det roliga, det vildsinta och framtiden. På vintern försvinner Pearl. Stasha sörjer tvilling, men håller fast vid tanken att Pearl fortfarande lever. När lägret befrias av Röda armén ger hon sig ut genom Polens förödelse för att hitta Pearl och försöka forma sig en framtid 


Skrämmande, tung, skakande och informativ läsning om Josef Mengeles fruktansvärda experiment med tvillingar/trillingar under andra världskriget. Experiment som jag har hört talas om, men inte läst om på det här hudlösa sättet tidigare. Det märks att författaren har gjort ett gediget researcharbete. Ingen som läser den här boken lämnas oberörd, det är en oförglömlig läsning, som genast krävde en mycket mer lättuggad bok som jag satte tänderna i direkt. Bara för att försöka skapa lite distans.


Affinity Konar (född 1978) växte upp i Kalifornien med polsk-judiska rötter. Hon har examen från San Francisco University och Columbia University i New York och debuterade 2009 med romanen The Illustrated Version of Things.


____________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ + (⭐)
Affinity Konar
Mischling
Bokförlaget Polaris
via Storytel
ISBN: 9789188647023
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

znogge sa...

Den läste jag precis och visst är den läsvärd och bra. En bok som berör.

Kram

Mamma C sa...

Låter verkligen som en bok som berör en.
Kram Carin

♥ Hanneles bokparadis sa...

lite för tung för mig, fast viktig bok

Vargnatt sa...

Har börjat lyssna på den här på Storytel!