fredag 2 februari 2018

liten del av vårens bokutgivning


Redan fredag. Med andra ord dags för veckans helgfråga.
I dag handlar frågan om vilken boknyhet jag allra mest ser fram emot att läsa och dessa tre längtar jag väldigt mycket efter. Sista delen i Jojo Moyes trilogi (Livet efter dig och Arvet efter dig). Lisa Jewell är också aktuell med ny bok nu i vår liksom Liane Moriarty ... och det är väl ungefär i den här ordningen jag tänker läsa dem.

Bonusfrågan: Hur ska det vara runt omkring dig när du läser?
Jag läser så fort tillfälle ges och är inte så noga med förutsättningarna. Bara jag får läsa. Eftersom jag alltid har en ljudbok på gång och minst en "riktig" bok blir tillfällena när jag kan läsa också många. Jag lyssnar på ljudbok på toaletten, när jag duschar, jag lyssnar när jag tvättar och lagar mat och ibland också när jag städar. Och såklart lyssnar jag när jag promenerar om jag inte gör det i sällskap med någon förstås. Samma sak gäller när jag kör bil. Då lyssnar jag alltid på ljudbok om jag är ensam i bilen. Även om det bara handlar om en femminuters-sträcka för all läsning är bra läsning.

"Riktiga" böcker läser jag när jag sitter och ammar, när jag "tittar" på teve och innan läggdags. Eller när som helst. Och det är kanske också svaret på hur jag hinner läsa så mycket som jag gör. Även fast jag också ägnar stor del av mina dagar åt att skriva böcker.

17 kommentarer:

znogge sa...

Tack för härliga boktips. Alla tre är i min smak så jag ska genast se om de finns på vårt bibliotek!

Kram och trevlig fredag!

[Anna] sa...

Lila är en bra färg till mysböcker. Jag skulle också hinna läsa mycket ljudbok om jag fick lite tid till att lyssna men har så dåligt ljud på min mp3 spelare så den går knappt att lyssna med, men när jag duschar lagar mat äter osv så ser jag mycket på serier istället.

♥ Hanneles bokparadis sa...

det kommer att bli bra vår

Ama de casa sa...

Åh! Så Jojo Moyes är på gång med den tredje där - kul! :-)

Ha en härlig fredag!

Mamma C sa...

Vilken vår det kommer att bli :-)
Kram Carin

Boklysten sa...

Jag läser också hela tiden och det är inte mycket av det som händer runt omkring som kan störa.

Johannas deckarhörna sa...

Alla de tre är nog värda att längta efter :)

Ewa K sa...

De där feelgoodböckerna ska jag också läsa. Tre av mina favoritförfattare.

Monika sa...

Har inte läst någon av författarna, men alla tre finns på min vill-läsa-lista :)

Åsa sa...

Ännu inte läst något av dessa författare.

Vargnatt sa...

Läser också så mycket det bara går och kan göra det med ljud i bakgrunden :)

Cissi sa...

Jag gillar alla dina författare. Sen var det nog när jag ammade min son (som nu är elva) som jag kom igång med läsningen rejält mot hur det varit under ett antal år med studier och dåligt med pengar. Tiden då amningshjärnan lagt sig lite men han ändå var så liten så amningen ändå tog en stund.

Klimakteriehäxan sa...

Jojo Moyes är bra. Jewell har jag nog inte läst, Moriartys "Stora små lögner" är jag just nu mitt i.

Mrs Calloway sa...

det låter som om du vet att ta vara på din tid. jag måste se till att bruka allvar med ljudböckerna. visst kan en läsa lite överallt, bara inte folk sitter och konverserar i sina mobiltelefoner

Sara Söderbacka sa...

Jag bryr mig inte heller så mycket om omgivningen då jag läser!

Marie Eggimann sa...

En andra chans vill jag verkligen läsa.

Lottens Bokblogg sa...

En annan Alice måste väl vara What Alice Forgot? Den har jag läst - den var rätt bra.