söndag 14 januari 2018

söndagslektyren Strax efter midnatt den 9 april 1940 anfaller Nazityskland de norska hamnstäderna Oslo, Bergen, Trondheim, Narvik och Kristiansand. Vid invasionen lyckas norrmännen sänka den strategiskt viktiga kryssaren Blücher i Oslofjorden vilket fördröjer ockupationen så pass mycket att kungafamiljen och regeringen hinner lämna Oslo och fly norrut...

Ur Natt över Oslo, s. 7 av Mats Fors.

11 kommentarer:

Åsa sa...

Tack för en smakbit som väckte intresse! Denna kände jag inte till, var tvungen att kolla upp.

Monika sa...

Har för mig att jag la märke till denna för någon vecka sedan. Låter intressant.

Benita sa...

Tack för smakbiten!

Evelina Nilsson sa...

Denna blir jag nyfiken på!

Mrs Calloway sa...

helt okänd bok för mig, men swn låter intressant. tack för smakebiten!

Boklysten sa...


Den är jag nyfiken på. Tack för smakbiten!

Bokdamen sa...

Den här kände jag inte till, låter intressant. Tack för smakbiten!

Mamma C sa...

Lät intressant.
Kram Carin

znogge sa...

Låter spännande

Ama de casa sa...

Spännande med verklighetsbaserade böcker!

Ha en fin dag!

Vargnatt sa...

Den verkar intressant!