söndag 19 november 2017

smakbit på söndag

Söndag och dags för en smakbit ur boken jag läser ...
eller nja, en av dem jag läser. Plockade upp Med lysande utsikter och bjuder dig första stycket från sidan där jag befinner mig. "Margit vände på sig igen och lyssnade på knäppningarna i huset. Suset från trädgården utanför. Det började visst blåsa upp. Ett par regnstänk smattrade till mot rutan och Margit slog upp ögonen helt. Vissa nätter kändes inte sängen skön. Lakanen skavde, värmen tryckte sig på henne och hela sängen verkade luta åt fel håll. Hon kasade en blick på klockan, 03.16. Sömnen var redan förstörd. Hon skulle aldrig känna sig pigg i morgon även om hon somnade direkt." 
s 84 i Med lysande utsikter av Annika Aslan Waltersson 


14 kommentarer:

Åsa C sa...

Tack för smakbiten, knepigt klockslag (30.16)... lite fantasyaktigt kanske? ;) Ingen bok jag känner till detta.

Villa Freja sa...

Åsa, haha, tack för att du uppmärksammade mig om att siffrorna hade hamnat i fel ordning. Går lite fort när ja skriver ibland ;)

Lottens Bokblogg sa...

Tack för smakbiten - det var en bok jag inte kände till.

Monika sa...

Tycker att jag känner igen titeln, men jag vet egentligen inte varför. Tack för smakbiten!

Evelina Nilsson sa...

En okänd bok för mig. Tack för smakebiten!

♥ Hanneles bokparadis sa...

tack för sömnig smakbit

Mamma C sa...

Tack...tack för den smakbiten.
Kram mamma C

Boklysten sa...

Den har jag läst. Tack för smakbiten!

lesejenta sa...

Takk for smakebiten!

Bokdamen sa...

Titeln får mig att tänka på Dickens men den här kände jag inte till. Tack för smakbiten!

Mrs Calloway sa...

kände inte till den här boken. ingen bra tid att vakna på och börja lyssna på ljud. tack för smakebiten!

Helena sa...

Ny bok för mig :)

astridterese sa...

Jeg ser det er en bok som ikke er oversatt. Det er litt irriterende mp jeg innrømme. Når jeg vil lese svenske bøker, men de ikke finnes på biblioteket. Det blir for dyrt å kjøpe alt jeg har lyst til fra Adlibris :-) Ha en riktig fin søndagskveld!

Sara Söderbacka sa...

Jag vaknar alltid kring den tiden, den nuvarande bloggkatten är den andra i ordningen som vill gå ut mellan kl 3-4, så numera vaknar jag varje natt den tiden, släpper ut katten och sover skönt vidare. Lyckligtvis blir inte min följande dag förstörd av det..