tisdag 31 oktober 2017

veckans topplista v 44Temat för den här veckans topplista är skräck (berätta om fem böcker som är skräckexempel på ett eller annat sätt). 

1. Jag börjar med Monster av Joakim Lundell. Inte för att det är en bok inom genren skräck, men det är en skrämmande berättelse (bokrecension kommer att dyka upp inom väldigt kort).

2. Hemmet av Mats Strandberg har jag tipsat om förr, men den tål att tipsas om igen. Tur att jag inte jobbar kvar inom äldreomsorgen, för annars hade jag fått sluta bums efter att ha läst den här boken.

Tillsist tipsar jag om tre böcker jag inte har läst ...


3. In i evigheten och

4. Havet vilar blankt av Hanna Lans. I första delen möter vi 96-åriga Nora som bestämmer sig för att ta sitt liv. Hon bär på en stor hemlighet som hon vill ta med sig in i döden. In i Noras hus flyttar den levnadsglada Victoria. I del två, som är en fristående del får vi återse Victoria som söker sanningen bakom historien om det bombplan som störtade på Donsö 1942.

5. Liam - en stund på jorden av Marcus Kowal som upplever den största skräcken som finns. Och jag är ledsen, jag kommer aldrig att orka läsa den här boken, om lilla fina bebisLiam som blir påkörd av en rattfyllerist och bara får en kort, kort stund på jorden. Fy fan, det är så vidrigt så jag finner inga ord.


14 kommentarer:

♥ Hanneles bokparadis sa...

fem läskiga böcker jag inte har läst.

Boklysten sa...

Har inte läst någon av de här böckerna, men de låter ju som skrämmande läsning.

znogge sa...

Nummer 5 kommer jag inte heller att läsa. Nummer 2 är dock avklarad och den var ruggigt bra.

Kram

Evelina Nilsson sa...

Monster har jag funderat lite på att läsa, har ännu inte bestämt mig.

Mrs Calloway sa...

det går kalla kårar utmed ryggraden bara jag ser titeln Hemmet
undrar om jag vågar läsa den

[Anna] sa...

Liam låter som en fruktansvärd bok, jag skulle inte fixa att läsa den!!

Mamma C sa...

Har läst hemmet av dessa böcker.
Kram Mamma C

Monika sa...

Hemmet har jag stående oläst i hyllan, så den kommer att bli läst så småningom :)

Vargnatt sa...

Boken om Liam hade jag nog inte heller klarat av att läsa!

Marie Eggimann sa...

Jag har inte läst någon av böckerna men sparar dem som tips.

Lena sa...

Bara böcker som jag inte kände till. Tack för tipsen.

Madeleine Stenberg sa...

Har planer på att läsa Monster faktiskt, dock lite osäker på om den är värd att köpa eller inte?

Villa Freja sa...

Madeleine: Nej, jag skulle inte valt att köpa Monster faktiskt, mest för att den går så fort att läsa. Jag lånade min på biblioteket.

Åsa C sa...

Bara av dessa läst In i evigheten. Tack för tips vad gäller de övriga.