tisdag 24 oktober 2017

de nominerade till augustprisetIgår tillkännagavs de nominerade författarna/böckerna till Augustpriset 2017
Nu har jag en ny, gedigen lista med böcker jag vill läsa. Jag började i alla fall med att reservera De kommer att drunkna i sina mödrars tårar avJohannes Anyuru.
Med en originell och ödesmättad dramaturgi skildrar Johannes Anyuru den händelsekedja där samhällsväven i ett samtida och framtida Sverige bryter samman och lämnar öppet för terror och repression. Med poetisk fördröjning gestaltas den individuella utsattheten i en värld med krympande livsutsikter och en uppfordrande undran över verkan av människors handlingar.
Det är en bok jag har hört mycket gott om så den ska bli intressant att läsa. 
Någon som redan har läst den?

2 kommentarer:

Vargnatt sa...

Har inte läst den men tycker den låter jättebra!

znogge sa...

Nej, det har jag inte gjort men det låter som en intressant och läsvärd bok.

Kram