måndag 3 juli 2017

reklam - eriksberg - en god historia no 6 - ett ljus i mörkret

reklam i samarbete med eriksberg - en god historia

Visst är det väl så att man äter med ögonen? Att det är halva nöjet? I alla fall jag njuter av att fylla en tallrik med olika färger som rött, grönt, gult, svart och vitt i olika nyanser och blandningar. Tallriksmodellen är viktig. Mer grönsaker än exempelvis kött eller fisk och ris, pasta eller potatis. Jag minns när familjen var i Turkiet och det fanns världens bästa buffé på hotellet. Det var rena rama lyxen och jag njöt varje dag! Men barnens tallrikar gick i stort sett bara i gult. Gul pommes, gula friterade saker ... oigenkännliga - och så kanske lite rött i form av ketchup och lite svart i form av oliver som utgjorde grönsakerna. Nej, fy. Inget för mig och mina smaklökar direkt.

..

Men hur är det då när man inte ser? Det är konstigt, men jag har nog aldrig riktigt tänkt den tanken förr. Visst har jag provat olika blindtest och försökt gissa mig till vad det är jag smakar av. Men att vara blind eller att äta i totalt mörker ger förstås en helt annan förutsättning.

Ulf Nordqvist som driver Svartklubben i Stockholm förlorade synen som 25 åring. I samma veva träffade han Marie, hans blivande fru som också hade nedsatt syn. Tillsammans började de arrangera spelningar i total mörker, vilket publiken beskrev som ett helt nytt sätt att lyssna till- och uppleva musik. När Marie dog beslutade sig Ulf för att fullfölja deras gemensamma dröm och det var så Svartklubben kom till. Hit kommer gäster för att njuta av musik och god mat - i totalt mörker och därmed ges de en inblick i Ulfs värld. Gästerna beskriver det ofta som han har öppnat deras ögon, vilket jag tycker låter riktigt spännande.

reklam i samarbete med eriksberg - en god historia


1 kommentar:

Susjos sa...

Jag har vänner som varit på Svartklubben, och jag har bara hört positivt om den...man ska boka bord i tid har jag förstått...populärt med andra ord!