onsdag 14 juni 2017

reklam ~ svensk fågel

Det här är ett reklaminlägg i samarbete med Svensk fågel

Även om sommaren i år inte har hunnit visa sig från sin bästa sida (än) har vi hunnit med att grilla långt fler gånger i år än vad vi gjorde förra året. En stor bidragande faktor är vår nya grill. I år rockar vi gasolgrill för första gången. Ger en lite annorlunda smak, inte den där karakteristiska grillsmaken, men ändå väldigt gott. Och väldigt mycket enklare. Därav alla grillmiddagar hittills.

Något jag tycker är gott att grilla är pizza vilket görs smidigt på pizzasten. Vanlig matpizza går ju att variera i det oändliga. Något jag aldrig testat däremot är efterrättspizza men det tänkte jag lägga på grillen vid ett snart tillfälle, toppad med turkisk yoghurt, hallon och vit choklad eller med nutella och jordgubbar. Det låter riktigt, riktigt gott, eller hur?

..

Något annat jag föredrar att grilla är svenskt kött - främst fågel eftersom jag inte är så mycket för det röda köttet. Jag gör gärna grillspett av kycklingen och äter tillsammans med majskolvar, svamp, tomater och hallomiost (även de från grillen) samt en grönsallad med färsk vitkål och en klick majonnäs. Enkelt, smidigt och himla gott ... och nyttigt. Inga krusiduller, vilket jag gillar. Matlagning ska vara enkelt men gott - och inte nagga på samvetet. Med svensk fågel eller svenskt kött på grillen stöttar man bönderna här i landet och bidrar till öppna landskap. 

Vad föredrar du att lägga på grillen?

Det här är ett reklaminlägg i samarbete med Svensk fågel

Inga kommentarer: