torsdag 8 juni 2017

reklam ~ microlax

Det här är ett reklaminlägg i samarbete med Microlax

Ibland har jag elever som har besvär med magen - och till och med gråter för att de har så ont eftersom de är förstoppade. Inget konstigt med det. Många barn kanske äter för dåligt med grönsaker och dricker för lite vatten. Till och med när det är som allra varmast så här års får jag påminna dem om att dricka mycket. Det är som om barn inte märker av törst på samma sätt som vi vuxna? Konstigt egentligen, men kanske är de så upptagna med annat ... med livet, med att leka, med att lära att de inte har tid att lyssna till- och uppfatta något av de allra mest primära behoven. Att släcka törst. Själv tycker jag att jag dricker vatten jämt. Men för barn - allt det är/kan vara bidragande orsaker till förstoppning.

Och inte bara barn blir förstoppade såklart. Äldre personer och de med stillasittande jobb kan jag tänka mig ligger i riskzonen, liksom alla gravida ...

En allsidig kost bestående av mycket grönsaker, fibrer i lagom dos och vätska i kombination med motion är ett steg till lindring. Alla som har varit förstoppade vet ju hur central magen är för måendet i hela kroppen. Mår inte magen bra, mår inte resten av kroppen bra. Men ibland behöver man en liten skjuts på vägen och då är det skönt att hjälpen finns skonsam och nära.


..


Microlax kan användas i alla åldrar, även till riktigt små barn (och till gravida). Det är en skonsam hjälp till välbefinnande och man har inte sett några överdoseringssymtom med det här preparatet. Det tycker jag känns tryggt och bra.

Det här är ett reklaminlägg i samarbete med Microlax

1 kommentar:

Mamma C sa...

Har tagit det där ett par gånger när jag behövde det för min tarm.
Kram mamma c