söndag 12 mars 2017

ett snabbt mellanmål

Mellan loppisfynd och stallet slängde jag i mig ett snabbt mellanmål bestående av hallonkräm (jag vet att det är en hel del socker i men jag har helt enkelt en sjuk cravings på fräscha saker som kräm, frukt, grönsaker... och gräddtårta, men det är ett annat kapitel), en knäckemacka med pastej, ett glas vatten och två Alvedon. En stunds läsning hann jag också med vilket utgjorde en perfekt lördag.


Jag fick chansen att prova vegetarisk bredbar pastej vilket jag tyckte var roligt eftersom jag för några år sedan var vegetarian och numer gärna äter mycket grönt (och lite kött). Favoritpålägget på mina smörgåsar är dock ost i alla kategorier. Helst hårdost men även mjukost och messmör går bra (om nu messmör räknas som ost?!). Men ibland får jag sug efter leverpastej! 

När jag så fick erbjudandet om den vegetariska pastejen tänkte jag - perfekt. Slå två flugor i en smäll. Vegetariskt och pastej liksom. Och jag kan nog förstå om vegetarianer tycker mycket om det här alternativet till vanlig leverpastej. Men själv som vegetarian hade jag nog fortsatt att hålla mig till mina ostsmörgåsar. Om jag ska frångå den ska det vara för äkta leversmak i min pastej. Det här var således en besvikelse. Men hunden blev nöjd!

5 kommentarer:

znogge sa...

Pastej är inget för mig! Kanske vegetarisk är bättre dock...

Kram

Mamma C sa...

Leverpastej för mig är sommarmacka. Hade det ofta på mackan när jag var liten, och man skulle cykla och bada. Såklart var det smörgåsgurka på också. Så att mackan var extra blöt och klibbig i påsen när man skulle äta den :(
Kram Mamma C

Ama de casa sa...

Leverpastej är gott det! :-) Har dock inte testat nån vegetarisk pastej, fast i och för sig vegetariska patéer och det blir kanske ungefär samma sak?

Ha en härlig söndag!

Susanne sa...

Hallonkräm är sååå himla gott.

Susjos sa...

Nja, leverpastej ska kanske vara äkta? Och gärna smörgåsgurka på!
Ja, visst är det skumt att inte Loreen gick till final?
Robin är väl okey, men var inte min favorit...