onsdag 29 mars 2017

ensam kvar av alexandra oliva

Det är länge sedan jag läste en sådan här spännande bok. Det var knappt jag kom iväg i tid till jobbet den morgon då jag bara hade några få sidor kvar att läsa. Tillräckligt få för att det skulle vara både nervkittlande och retligt på samma gång ... om jag bara hade haft fem-tio minuter till övers. Då hade jag hunnit. Sen var det snabbt hem för att plöja fram till slutet som var allt annat än förutsägbart, vilket i sig kan vara skönt och tryggt. Men helt ärligt. Det blir till slut en rätt platt läsning och det är inte alltid jag känner för det sköna och trygga utan vill ha något mer nagelbitande.
Handling:

Det pågår en stor och påkostad dokusåpa i USA samtidigt som befolkningen drabbas av en enorm pandemi som dödar en mängd människor. En av deltagarna i programmet är Zoo, totalt ovetandes om katastrofen utanför spelområdet: Hon kämpar vidare i tron om att tävlingen fortfarande pågår och att hon filmas av drönare och dolda kameror i sin kamp om överlevnad i vildmarken. Hon fortsätter att söka efter ledtrådar som ska ta henne vidare längs med vägen och ignorerar envist alla tecken på att något är galet fel. Hon blir själv allvarligt sjuk men överlever och kämpar vidare. De döda hon ser längs vägen intalar hon sig är dockor, skickligt iscensatta för produktionen. Till sist får hon sällskap av Brennan, en pojke som visar sig vara mycket yngre än hon först trott och som har förlorat hela sin familj i pandemin. Långsamt går det upp för Zoo att något är allvarligt fel och hon börjar steg för steg att gå längs vägar med övergivna hus, kraschade bilar och sönderbrända bussar för att nå hemmet där mannen hon älskar väntar.

________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 
Alexandra Oliva
Ensam kvar (2016)
ISBN: 978-91-0-015452-3
Finns hos Adlibris och hos Bokus  


7 kommentarer:

znogge sa...

Den stod jag och höll i men satte tillbaka den på hyllan igen. Det var nog dumt...

Kram

Mamma C sa...

Njaa, kanske kan vara något.
Kram Mamma C

anettan sa...

Tack för tips. Kram Anette

♥ Hanneles bokparadis sa...

spännande!

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★ sa...

Åh du den där låter spännande :D. Jag gjorde mig just en beställning på böcker själv :). Har väl någon tanke att man inte kan ha för många böcker :D

nalta norrland sa...

Åå tack för tipset, den verkar bra :)

Ama de casa sa...

Tack för ännu ett tips! :-)