tisdag 28 februari 2017

go'frukost ... eller mellanmål på språng

samarbete Pågen Leva

Våra barn är absolut inga frukostmänniskor. Enbart när vi dukar upp en riktig hotellfrukost, vilket sker bara ibland, och äter en gemensam brunch brukar de tycka att det är gott. Men annars vaknar vi alla så himla olika tider och då blir det bara att de petar i sig något om de absolut måste. 

Engla kan ta en skål med flingor eller koka gröt det första hon gör när hon vaknat och jag äter ju min äggröra (enligt mig är frukosten dagens bästa mål!) Men de andra två brås helt på sin far och tuggar under dödshot frukostmackan. När de ska till skolan måste de ju äta något men en ledig dag drar de ut på första målet länge, länge. Ska vi sen iväg någonstans och de inte hunnit äta blir de såklart akut hungriga efter en stund. Har de tur har vi då hunnit hem ...


Då blir det mellanmål på språng. Akut!

De rostar gärna mackor eller fixar toasts men vi vill inte att de äter vitt formbröd då utan hellre att de äter en sund variant. I samarbete med Pågen vill jag nu tipsa om deras Leva-bröd. En nyhet som är ett gott grovbröd med alla fyra sädesslag med synliga korn som ger både smak och tuggmotstånd. Extra gott som rostat. Det är nyckelhålsmärkt och "Från Sverige-märkt". Ost är mitt absoluta favoritval gällande pålägg och gärna grönsaker på. Paprika, groddar, sallad eller avokado är smaskigt ... men är man, som barnen, superhungrig efter att ha hoppat över frukosten hinns grönsakerna inte med. Då blir det bara ost eller skinka och stora tuggor. Hunger är väl ändå den bästa kryddan...

4 kommentarer:

Hemma på Sjuan sa...

Jag som alltid varit en stor frukostmänniska äter inget förrän halv tio tiden även att jag är uppe från fem. Brödet ser gott ut men just nu undviker jag allt bröd :) Kram Suss

znogge sa...

Jag är inte heller mycket för frukostar och bröd går mer eller mindre bort helt numera...

Kram

Mamma C sa...

Älskar frukosten och brödet såg smarrigt ut.
Kram mamma c

Ama de casa sa...

Här blir det ingen stor frukost. En kopp te och en yoghurt eller ett ägg. Fast annat är det när jag får "chansen" på hotell. Då blir det lite allt möjligt - om vi inte ska iväg tidigt, för jag måste vakna innan jag äter ;-)