lördag 14 januari 2017

downshifting

Så har det gått en vecka efter jullovet och redan är jag tillbaka på den plats där jag var innan lovet. Farligt nära den där väggen av utmattning som jag varit inne i tre gånger tidigare i mitt liv. Illavarslande. Hela veckan har jag kommit hem och lagt mig som en blöt trasa i soffan och sovit en stund och sedan suttit där orörlig ... Och i torsdags kom migränen igen som håller i sig ännu. Det är inte så jag vill leva.En förändring måste till, så mycket fattar jag. Jag fattar bara inte hur. Att gå ner i procent hade för stunden varit underbart men dels tänker jag långsiktigt på pensionen och dels tänker jag i nuet där varje krona behövs och vi inte har råd att låta mig gå ner i tjänstgöringsgrad. Jag tänker downshifting och hur underbart ordet klingar men tänker samtidigt att det krävs en viss stadig grundinkomst för att kunna ha råd att trappa ner. Man måste så att säga vara lite rik först för att kunna ha råd med att förlora lite inkomst. För det handlar om att konsumera lite mindre. Leva lite billigare. Och om man då redan gör det?


5 kommentarer:

Ama de casa sa...

Du måste vara rädd om dig!
Kram

znogge sa...

Då är det en svår ekvation att lösa. Men som Ama skriver, du måste vara rädd om dig. Mår man inte bra hjälper inte alla pensionspoäng i världen. Kan du inte prata med din chef och berätta om hur du mår. Förändrade arbetsuppgifter kan ibland vara en lösning. Eller så behöver du kanske vara sjukskriven på deltid.

Kram

Bakom dörr nr. 11 sa...

Det är inte enkelt att få ihop det alla gånger och
man förlorar ju så himla mycket pengar tyvärr.
Men du måste ta hand om dig !!!!
Stor varm kram till dig fina du.
Pia

Mamma C sa...

Låter inte bra det här. Någon lösning måste det finnas för att du ska kunna må bättre. Kanske ett snack med din chef. Ta det lugnt och var rädd om dig.
Kram Mamma C

dianasdrömmar sa...

Var rädd om dig, din hälsa går först!kram