torsdag 30 juni 2016

i varje ögonblick

Det har varit krångel länge med att logga in på biblioteket för att kunna lyssna på e-böcker via Elieb. Flera veckor. Men nu fungerar det igen och jag kan äntligen fortsätta att lyssna på I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv. En fängslande biografi även om jag inte tycker att uppläsaren är den käckaste direkt. Sånt är ju också viktigt och något att tänka på när man lyssnar till ljudböcker.

Jag har lyssnat ungefär halvvägs in i boken nu och trodde nog att jag skulle bli mer tagen av berättelsen. Känner mig nästan lite känslokall, men uppläsaren låter hård och meningarna är lite grabbiga (Vad är då grabbigt? Ja, det skriver faktiskt Tom om ... ) och jag tror att jag är mer van vid kvinnliga författare och en annan touch på orden. 

Hur som helst, det är en bra bok (men inte mer än så) som blandar nutid med tillbakablickar.


Nu är jag hemma efter ett tidigt jobbpass (för så är det ju. Alla lärare har inte långt sommarlov och ferietjänst. Jag är lärare med semestertjänst. Det finns ju elever som har behov av omsorg under loven och då jobbar jag tillsammans med lärare på fritids. Sen stänger skolan helt i fyra veckor, även om kommunen har skyldighet att ha nån skola öppen för så kallad "sommaröppen fritids" för de föräldrar som inte kan styra sin semester till just stängningsveckorna). 

Jag ska pimpla massa kaffe - trött - och sedan försöka hinna läsa ut Sofie Sarenbrants Andra andningen, en härlig och lättläst deckare som passar perfekt som sommarläsning. Ser fram emot att kura upp i soffan under en filt och läsa, läsa, läsa ... tisdag 28 juni 2016

kaffepaus

Det är så skönt att sluta tidigt. Så mycket mer kvar av dagen sen ... De yngsta två slöt upp och hälsade på mig de sista timmarna på jobbet under tiden som Chris uträttade ärenden på stan. Praktiskt och trevligt. Nu blir det en stunds vila med kaffekoppen inom räckhåll i hopp om att jag ska orka ta mig för något vettigt strax (ska bara komma på vad vettigt är).

Får stundtals så himla ont i magen. Varje gång jag äter eller dricker men också ibland däremellan. Som om hela magsäcken vreds samman i en knut. Är mer än redo för semester (jag har i alla fall kompat ut på måndag). Vill mest bara sitta i soffan eller ute i solen och läsa böcker ...

måndag 27 juni 2016

nedräkning och gissa vad?

Bara två veckor kvar till semestern. Dock önskar jag att jag kunde vara sommarlovsledig som övriga lärare. Jag går redan på semestermood. Hjärnan arbetar på lågvarv där jag går runt bland mina klassrum och städar, röjer, möblerar om och gör läromedelsbeställningar inför kommande läsår.

Lite som hemma då (minus läromedelsbeställning). Vi röjer, städar och möblerar om. För övriga familjen, som är lediga, väntar besök på tippen. Vi har redan varit några vändor till återvinningscentralen och lämnat flera kassar med kläder. Önskar jag kunde joina dem!


Fritidspersonalen har gjort sitt bästa för att tillmötesgå mina önskemål om att få börja tidigt när de la sommarschemat. Men så ibland - PANG börjar jag 9:30 och hela jag ställs upp och ner. Sovmorgon är inget för mig. Jag är morgonmänniska ut i fingerspetsarna. Dels vaknar jag av min inbyggda klocka (är ju van att börja jobba 6:00 eller 7:00), dels vill jag inte vända för mycket på dygnet (för i morgon börjar jag åter klockan 6:00), dels har jag värk som gör att jag inte kan sova (mer än på kvällen, då somnar jag bums och sover tills värken väcker mig). I eftermiddag blir det som att komma hem och vända. Äta middag, duscha och i princip bara sova ... trist. Men såklart. Nån måste göra det också (även om "man" inte måste tycka om det).

Förresten har jag gjort en busig grej. En sån där spontangrej som bara är typiskt mig. Det är kanske helt galet och kanske helt omöjligt, men man måste prova för att veta. Och man måste försöka skapa förändringar om där finns något litet som skaver och inte känns hundra bra. Nu har jag sagt A men väntar med att säga B.

Du kan väl gissa så länge?

Ledtråd: Det är något kul. Det är något typiskt mig. Det går att relatera till inlägget.
Nu får jag se hur många som vågar sig på en gissning och hur väl bloggen genomsyrar mig. Känner du mig?

söndag 26 juni 2016

sovrum

Vi håller på med värsta rockaden här hemma. Liksom har man inget jobb skaffar man sig ...  Men det är kul. Och välbehövligt. När vi röjde ur vår övre walk in closet fick vi fyra stora kassar med skänka bort-kläder, en stor sopsäck och minst lika många kassar med skräp osv. osv. Varför sparar man på sig?

I stort sett alla (utom Engla) har bytt sovrum med varandra (men Englas rum står på tur att röjas ur). Alla sovrum ska renoveras med nya golv, målarfärg och eventuell tapet. Sen längtar jag till vi renoverar badrummet också ... men en sak i taget.

1) Indiska 2) Ikea 3) Ellos 4) Indiska

I dagsläget har vi inga sängbord, så det skulle vi behöva lösa. Jag har länge kikat på Hemnes (Ikea) men i vårt förra sovrum hade vi inte riktigt plats. Dock skulle jag vilja ha något lite mer ruffigt rustikt för att få den där rätta ... känslan liksom. Gärna något loppat som jag får måla om i någon härlig kalkfärg. lördag 25 juni 2016

vår midsommar

Det är mysigt med midsommar men högtiden behöver, enligt mig, inte alls firas in med dans runt stången. Inte för ungarnas eller Chris' del heller. Förresten fick jag min beskärda del på jobbet i torsdag då jag jazzade loss till små grodorna. Det räcker ... I stället tycker vi att det är trevligt med picknick/middag/en stund med vänner eller bara vi i familjen. I år kände vi nog alla att det var skönt att bara vara vi med behov av lugn och vila.

Vila förresten ...?


Vi har länge velat åka ner till Ullared och GeKå's och helt spontant kändes midsommarafton som en bra dag att åka på. Lite folk och lite motvalls tokigt så där. Helt mot strömmen. Ja, det var ju några fler än vi som hade hittat dit, såklart, men jag tror nog aldrig jag varit med om mindre folk inne i varuhuset. Det gick att gå runt i lugn och ro utan vidare trängsel och stressnivån och irritationen höll sig borta. Så skönt.

En del fina kap gjordes. Basgarderoberna utökades, lite inredning inhandlades, de första julklapparna började lagras och en rad förbrukningsvaror fick så småningom leta sig in i badrumsskåp och förvaring. Dock blev det inga linnelakan, så som jag hade tänkt. Herregud, jag betalar inte 500 kronor för ett set örngott och påslakan. Snåljåp vs sova sött. 
Efteråt åkte vi till bokskogarna och fikade lite. Det var så fuktigt och varmt och efter att ha kastat i lite pinnar badade Alvin. Har man bara kastat i pinnar (eller bollar) i vattnet först älskar han att simma runt, men det måste till en morot först för att han ska hoppa i vattnet.

På väg hem sov jag gott i bilen (jag somnar alltid på hemvägen) och sen var jag trött hela kvällen. Vi fixade midsommarmiddag och jag började på min "nya" deckare; en Agatha Christie. Missade att PS, I love you började klockan åtta. Annars hade det varit en sådan film som jag var i mood för. Typiskt. Men i stället slocknade jag på två röda i sängen och idag unnade jag mig att somna om (efter att enligt min inbyggda klocka vakna tidigt) och ta sovmorgon till åtta. Lyx. 

Idag står röj av sovrum och walk in closet's på schemat. Vi ska göra en rockad bland sovrummen. Vi ska flytta upp till Liam's, Liam ska ta Indra's och Indra ska flytta ner och ta vårt. Bara Engla bor kvar. 

Röj och renovering alltså!


onsdag 22 juni 2016

sommardeckare

Vad är en sommar utan en deckare? 

Just nu läser jag, för första gången faktiskt, en bok av Sofie Sarenbrant. Vila i frid. Den är bra. Välskriven,  även om den följer ett lite vagt hemtamt deckarsätt att skriva. Stereotypen - vi känner alla igen den och kan bli lite trötta på den. Samtidigt som där mitt bland alla mord finns något beständigt att hålla fast vid. En äldre man, ibland, men inte alltid chefspolisen, arbetsnarkoman som är lite lätt försupen och som lämnat eller försummar sin familj. Och så kommissarierna. Alltid en han och en yngre hon. Typ så ... 


Men med den här boken längtar jag efter att kura upp mig i soffhörnet och läsa. Jag struntar i om det är lite stereotypt och hemtamt. Person- och miljöbeskrivningarna är så pass bra att jag är riktigt nöjd och blir sugen på att läsa, eller lyssna, till fler av Sarenbrants böcker.

En sommar utan en deckare eller två alltså ... det är ju ingen sommar.

måndag 20 juni 2016

ibland måste man bara våga

Jag läste en artikel: 

.

Så cool, tycker jag. Men få förunnat. Samtidigt, återigen, så cool. Tänk att få säga upp sig själv från jobbet för att satsa allt på sitt skrivande. Jag hamnar ju där så ofta ... att skrivandet får stå tillbaka för att allt annat, jobb bland annat, tar för mycket plats. Så mycket plats att kreativiteten nästan dödas och orken inte finns där, även om jag kunde hitta tiden för skrivandet, Lite här, lite där ... liksom hattande. Det tar död på så mycket skrivarlust. Jag behöver den där stillheten som skänker inspiration och glöd. Till semestern, tänker jag och så kommer den med så mycket annat.

Förresten, vem skriver en bok på ynka fyra veckor?

Jag älskar mitt jobb och jag får utlopp för mycket kreativitet där (bara en annan sorts än den som jag använder när jag skriver skönlitterärt), men hade jag kunnat skulle jag inte tveka att gå ner i procent och bara jobba med undervisningsdelen, den som jag älskar och sedan, återstående procent bara skriva. 

Ibland måste man bara våga. Så cool, tycker jag.
söndag 19 juni 2016

hemmafix

Egentligen var jag sugen på ett Ikea-besök. Jag vill uppgradera vår bokhylla, kolla efter mattor till altanen samt bunkra ljus, men tiden var lite knapp för det. Istället hamnade vi i blombutiken och uppdaterade oss med nya växter till vardagsrummet. Några vissna, slokande växter (dåligt med vatten) byttes ut till förmån för diverse kaktusar, palmer och suckulenter. Med tanke på det är det knappt mödan värt att påminna mig själv om att vattna lite oftare... Bra va?


pulled pork taco's

I går till middagen fixade Chris en riktigt god Pulled Pork Taco's av en bit fläskkarré som fick stå och gotta till sig i ugnen på svag värme i sex timmar. Så galet gott. All mat som tar tid att göra, så som Tjälknöl bland annat, blir ju så otroligt välsmakande. Men såklart måste man planera, inte min starkaste sida gällande matlagning. Det går inte att bli sugen på Pulled Pork klockan två på eftermiddagen direkt.


Gör som Chris:

Gnid in köttet i BBQ-sås och ställ i lergryta, 6 timmar i 125 grader. 
Köttet blev så mört att det inte är klokt. 

När det är klart drar du isär köttet med två gafflar, helt enligt Pulled Pork-principen och smakar av med salt och peppar. Vi serverade med tortillabröd, lök, mozzarella, persilja, koriander, grönsaker, salsa och krispigt tillagade blomkålsbuketter (samma princip där, att pensla på BBQ-sås och in i ugnen). Dessutom hade vi stekt upp kantareller tillsammans med renskav, den svenska varianten av taco's och serverade med en klick pepparrot. Så gott - och en lite lyxigare variant av "vanlig" taco's!lördag 18 juni 2016

rainy day

Det var ju synd för Sverige i EM, även om matchen faktiskt slutade precis som jag hade gissat. Nåväl, jag är ingen sportnörd, speciellt inte gällande fotboll, men det är klart att jag dras med i stämningen lite grann (även fast jag mest satt och läste framför fotbollen i går eftermiddag, hehe).

Vi har gått i dagar och sagt att det är så torrt och att det behövs lite regn och så vips, nu står det som spön i backen. Lite synd för stadsevenemanget - Potatisfestivalen - som är igång, men skönt att slippa dra fram trädgårdsslangen i tid och otid. Idag blir det en riktig sitta-inne-och-mysa-med-bok-dag. Härligt.


Ikväll ska vi fira Chris som fyllde år förra helgen då vi var bortresta. Nu kommer hans syster hit. Vi ... han lagar egen pulled pork som ska bli så spännande att få smaka.

fredag 17 juni 2016

heja, heja Sverige

Idag har jag börjat möblera om i mina klassrum och städa hyllor på en massa skräp. Här ska bli en bra organisation. Snyggt och prydligt. Men jag slutade med god marginal för Sverigematchen ... och det var så kul att se. De allra flesta elever blev hämtade med samma goda marginal. Nu ska jag gosa ner mig i tevesoffan med resten av familjen. Sen väntar tacomiddag.

Sverige, nu kör vi.


pazzione

Jag har aldrig beställt något som inte finns i bolagets sortiment (orka). Förresten överlåter jag på Chris att välja viner. Han vet vad jag gillar - inte alltför tunga röda viner, vita viner som inte smakar lök (?) eller ett gott rosé. Kort sagt. Jag väntar och låter mig bli serverad.Men så är ju jag en trogen lyssnare av Wahlgren och Wistams pod. Bästa podden ever. Och då fick jag veta att Pernilla har tagit fram ett eget rödvin; Pazzione som verkar vara ett lättdrucket rödvin. Passande för mig således och såklart blev jag nyfiken. Nu till frågorna då ... om man orkar beställa? Är det värt? Har du provat Pazzione och vill rekommendera det?

torsdag 16 juni 2016

väldressad// 1) HÄR // 2) HÄR // 3) HÄR 

Jag har aldrig provat, mest för att jag tycker att det verkar vara ett opraktiskt plagg (fokus toalettbesök), men jag tycker att det är fasligt snyggt och ser så bekvämt ut med jumpsuits. Den här läckerbiten är riktigt snygg. Uppklädd men samtidigt ledig en varm sommardag. Skulle inte tacka nej till den här outfiten, verkligen inte. 

Om jag lät bli att bli kissnödig förstås ... ha ha ha!

my cup of tea

Som avslutningspresent nu när läsåret tog slut fick jag ett fint paket med choklad, kaffe och te med smak av sommarbär. Jag älskar te men är en riktig coffeeoholic så det blir sällan jag får plats kvar för te, haha. Såklart ska jag smaka, men Chris och Engla som är tedrickarna i familjen får i stället te't så kastar jag mig över chokladen och kaffet. Mums.

temugg från H&M

onsdag 15 juni 2016

föreläsning

Idag är jag tröttare än vanligt eftersom jag inte somnade förrän sent. Indra hade en kompis över och de hade bestämt sig för att sova utomhus plus att Chris var iväg på ett möte och var på Liseberg med styrelsemedlemmar. Så jag kunde inte riktigt koppla av. När han kom hem kom jag visserligen rätt fort ner i varv och kände mig trygg men då började i stället magen att trilskas. Jag är helt hundra på att jag råkat få i mig gluten från någon buffémat eller så ...


Dagen idag inleddes med en studiedag som handlade om Dödligt och väpnat våld i skolan, om inrymning - ett relativt nytt begrepp - och vad man som lärare kan tänka på och hur man ska agera. Intressant och gripande. Vi fick bland annat höra polisens mer detaljerade beskrivning av skolmassakern i Trollhättan än den man fått ta del av via nyhetskanaler. Så dagen väckte många tankar.

Efter jobbet åkte jag, Chris och Engla och tittade på husbilar. Till nästa sommar är planen att ge oss ut på en långresa. 

krångla med returen och errare humanum est

Det kanske inte bara är min hjärna som tagit semester, alternativt fått solsting? I min senaste leverans från bokklubben fick jag dubbletter (och dubbelt så dyr räkning) av misstag. Var tvungen att dubbelkolla min order för att se om det var jag som råkat klanta till det genom att vara för envis med klickfingret, men nej. Jag har beställt i singularis. Ska jag då behöva stå för returkostnaden?

Surt sa räven ... #krånglamedreturen #errarehumanumest


Är det någon som är intresserad av ett KÖP av den rosa boken, Sommar på strandpromenaden av Jenny Colgan, så hojta gärna till.

tisdag 14 juni 2016

padlocks och pinsamheter

Alltså jag dör ... min hjärna har tagit semester. Eller så har jag helt enkelt för mycket fokus på annat just nu (planera och strukturera upp för ett nytt läsår och få ordning på saker innan ledigheten). Hur som helst ser jag så mycket fram emot att få gå på ledighet och få vila hjärnkontoret lite. Jag ska verkligen försöka koppla bort jobbet helt, vilket kommer att bli svårt då det är roligt att planera upp kommande lektioner och temaarbeten, men jag tror ... vet att jag mår gott av att bara koppla bort det helt för en tid.


Men tillbaka till att min hjärna har tagit semester ... Jag har jobbat i kläder utan fickor idag, vilket är helt värdelöst. Mobilen trycker jag fast i byxlinningen, men jobbnycklarna är det svårare med. Jag brukar ha dem i band runt halsen, men de är i vägen, tunga och jobbiga så då kom jag på den briljanta idén att jag kunde låsa in dem i jobbets Ipad-skåp. Det är bara det att jag vid ett tillfälle under dagen lyckades förväxla mitt eget hänglås med jobbets, så helt plötsligt hade jag låst in mina jobbnycklar (förutom allt annat jox som låg i skåpet). Fick be vaktis komma med bultsaxen och klippa sönder låset. Pinsamt!

Vad jag önskar mig nu, förutom ett nytt hänglås, är en ferietjänst så att jag snart skulle kunna gå på sommarlov. Snälla, snälla! Men jag har en semestertjänst som de flesta andra av oss dödliga.

måndag 13 juni 2016

på en klippa längst ut i skärgården

Båtresan över till Danmark i fredags var lite gungig. Inte så att jag mådde illa men när vi efter frukostbuffén gick runt på båten var det så att jag ville stanna och hålla mig fast i hyllor som en annan drunk. Efter att ha spelat lite och rekat taxfreen gick vi upp på däck (fördelen med att resa sommartid) och då kändes det genast bättre. Att sitta i solen och titta på horisonten var skönt.


På the Reef i Fredrikshamn finns en härlig Poolbar med fin inredning. Gillar kombinationen av rustikt mörkbruna bord och färgglada plåtstolar/pallar. Inser mer och mer att turkost är en av mina favoritfärger, men som knappt syns hemma hos oss.


På lördagen, när Chris fyllde år valde vi att gå ut och äta. Första kvällen åt vi på Det gule Packhus, som förra gången vi var här serverade en så rasande god vildsvinsfilé. Den här gången var dock maten en besvikelse. Dyrt var det också. Men födelsedagsmiddagen blev lyckad, förutom ett litet missöde med utspilld Fanta ... men gott var det!


På väg hem var havet nästan spegelblankt och vi stod uppe på däck och njöt av solen, havet, horisonten och, så småningom skärgården. Så vackert det är.

Tänk att bo på en klippa, nästan längst ut och ha horisonten och farleden precis utanför. Magiskt. Om än blåsigt. Så skulle jag kunna tänka mig att bo.

Nu blir det middag framför teven och fotbolls-EM. Heja Sverige.söndag 12 juni 2016

danmark pockar på

Det har varit tyst här inne en hel del. Inte som en ursäkt direkt, mer som ett konstaterande att tiden inte riktigt alltid räcker till för det man vill göra. Eller prestera. Jag vill gärna skriva här, målet är att uppdatera minst två gånger per dag, men så blir det ju inte. Det är så mycket annat som pockar på också ... så som läsa, skriva på mina manus, träna, resa ... Nu tog vi en långweekend över till Danmark för att fira mannen som fyllt 40 !!!


Jag berättar mer sedan (du som följer på instagram "villa_freja" har sett en del, men jag har inte varit så mycket uppkopplad). Vi har precis varit och hämtat hem vår hund så nu behöver vi allesammans sätta oss en stund i soffan och bara mysa. Hoppas att du haft en härlig söndag.

tisdag 7 juni 2016

boklistan


Jag har kommit att älska att lyssna på ljudböcker när jag gymmar eller promenixar och nu kommer här en lista passande temat ljudbok!

Senast lyssnade bok? Jag lyssnar just nu på 438 dagar av Martin Schibbye och Johan Persson
Därför lyssnade jag på den. Jag har velat läsa den länge. Mina favoritgenrer är just biografier (och feelgood).
Min favoritbok? Jag tycker om så många. Men lyssnade nyligen på Ett oemotståndligt förslag av Birgitta Bergin. En feelgood som inte var så där förutsägbar som en del kan vara.Min favoritgenre på böcker. Som jag skrev precis; feelgood och biografier, men jag tuggar även gärna i mig välskrivna deckare och historiska romaner.
Den här boken skulle jag vilja leva i. Oh så svårt. Haha, i alla fall definitivt inte i den bok jag just nu läser. Nämligen Färjan av Mats Strandberg. Men gärna i typ Stolthet och Fördom gammaldags och flärdfullt. Eller i en äventyrsroman ... som inte är alltför spännande.
Den här boken skryter jag om att jag har läst. Jag skryter inte ... men tipsar gärna om bra/spännande/intressanta och läsvärda böcker.
Den här boken kommer jag aldrig att läsa. Till exempel Brobyggarna av Jan Guillou ... jag är med i en bokklubb och hade just den här månaden glömt att avbeställa huvudboken. Påbörjade boken, men nej, inget för mig ... så långdragen och seg.
Mitt favoritbokgodis? Latte. Många latte.
Mitt bästa tillfälle att lyssna på en ljudbok? När jag promenerar, gymmar eller städar.

måndag 6 juni 2016

sveriges nationaldag

En tidig fredag och sedan tre dagars ledighet; det känns nästan som semester. Vädret gör såklart sitt till och sedan det faktum att det bara är tre skoldagar kvar på terminen. Jag går på lågvarv och det är så skönt.


Tack och lov för Sveriges nationaldag, säger jag bara. De här lediga dagarna var precis vad jag hade behov av. Att få vila och ta dagen lite som den kommer. Måndagar är dessutom min allra längsta dag på jobbet så den blir jag mer än gärna av med så här, till förmån för ledighet med familjen.

Jag hade tänkt en picknick idag, men stora tjejen är hos en kompis och lilla tjejen ska också iväg en sväng med kompisar. Vi får se hur det blir, helt enkelt. Men firar, i rätta ordets bemärkelse, det gör vi inte. 

söndag 5 juni 2016

beachen

I sommar åker vi ner till Åhus för beachhandboll; båda tjejerna spelar i år och idag var jag med på Englas första träning på sand. Både F07 och P07 tränade vilket gav bra fart i spelet, plus chans till vila då det var strålande sol och varmt. Gäller att bunkra upp med vätskeersättning, parasoll och mycket frukt och dricka om vädret kommer att vara så här vår Åhus-vecka (vilket jag hoppas då vi kommer att bo i tält, så inget regn tack).


Det blev en stunds vila i solen för min del men nu ska jag fortsätta skriva. Var inne i ett sånt bra flow när klockan blev dags för träning. Hoppas kunna plocka upp den tråden nu ...

lördag 4 juni 2016

temat för dagen

Jag ska tvätta lite idag. Det känns nästan dumt att inte tvätta eftersom alltsammans torkar utomhus på si så där plus-minus en kvart. Efter duschen strax ska jag sedan följa Engla och hennes kompisar till ett kalas en pyttebit bort, men i övrigt tänker jag hänga på altanen. Temat för dagen: böcker. 

Förresten. Temat för hela långhelgen: böcker.


Jag ska läsa. Läsa, läsa och läsa. Och jag ska skriva. Kanske klickar jag hem en beställning på några nya godbitar också. Bokhyllan gapar tom på sina ställen.

I övrigt. Bara njuta och vila, ta promenader och gymma, plaska i vattnet. Lite så. Precis som en långhelg så här i försommartid ska tas med andra ord.

fredag 3 juni 2016

min dagliga rutin

Fredag igen, äntligen. Den här veckan började överjävligt (rent arbetsmässigt) men det blev bra till slut. Det gick att andas igen och återfå lugnet. Men det var ett tag då jag trodde att Alvedon skulle bli min nya dagliga rutin.

Nu är det bara tre arbetsdagar kvar. Fullt fokus på det. Sedan är det sommarlov! Jag har ledigt på skolavslutningen och skulle önska att jag gick på ferietjänst, men det blir nog bra ändå. Snart är semestern ändå här ... och nu väntar långhelg. Sedan en midsommarhelg att se fram emot.


Några dagar att få andas, vila och ha det skönt. Nu ska jag ut på altanen en sväng och läsa vidare i min nyss påbörjade bok "Färgan". Den ska visst vara bra?!

När jag är ute och går har jag fått för vana att lyssna till ljudböcker (så jag har två böcker på gång. En "äkta" och en ljudbok). Har nyligen plöjt genom "Ett oemotståndligt begär" av Birgitta Bergin. En bra, inte alls lika förutbestämd feelgoodroman med bra språk och nu "438 dagar" av Martin Schibbye och Johan Persson. En rysare. På sitt sätt. 

Efter lite läsning ska jag och Engla till stan och köpa present och sedan möta upp Chris på jobbet. 

Helg, helg. Äntligen.