söndag 31 januari 2016

billy

Jag är så glad över att vardagsrummet äntligen börjar ta form. Under veckorna varken hinner eller orkar jag ta tag i att flytta runt möbler och pryttlar och planen var att ta ett krafttag nu i helgen. Men då kom febern! Trots det gjorde jag och Chris ett litet ryck igår med att röja undan det mesta efter ommöbleringen och körde ett snabbstäd. Mitt i vardagsrummet står trots det fortfarande ett stort skåp som jag gillar lite för mycket för att vilja göra mig av med men ändå inte har någon vettig plats för. Dilemma! Tror det lutar åt att vi får möblera om i barnens rum lite och kanske lyckas vi klämma in skåpet där någonstans. Åh.

På golvet ligger också två vitrinskåp som vi hoppas få sålt av snarast ... men sen är det nog ordning här på torpet. Trivsel. Så A och O.


Det blev så bra med Billybokhyllorna (bordet ser gult ut i jämförelse men allt är av ek). När de kom på plats bakom matsalsbordet ser rummet nästan större ut än tidigare och de sväljer enormt mycket. Innan vi väljer att köpa luckor vill vi bo in oss i hyllorna lite så vi väljer förnuftigt. Just nu lutar det dock åt att det blir en pardörr, täckta nertill och med glasdörrar upptill. Resten får vara öppna hyllplan, men kanske hinner jag ångra mig en gång till innan dess ...


Allt blir så mycket mer överskådligt nu när böckerna fått plats i hyllor. Förut förvarade vi dem på ovanvåningen eller i vår walkincloss, men där ser man dem ju inte! Nu hittar jag älsklingsböcker som jag vill läsa om igen samt böcker jag inte hunnit läsa men glömt bort att jag hade.

Förkylningen och febern hänger envist kvar så nu ska jag ta ännu en stor latte och krypa upp i soffan och läsa. Läser just nu en så bra bok. Årets debutant 2011 faktiskt. Mer om den i ett annat inlägg.

lördag 30 januari 2016

tidig kväll

Så kom veckans allra bästa dag - fredagen ... och jag kände bara, åh, vad segt! Smet iväg från jobbet en stund tidigare med feber och tänkte att jag skulle ringa Chris och se om han kanske kunde smita tidigare även han från kontoret om han ville ha skjuts hem. Det visade sig att han redan var hemma - med feber även han. Jippi. Vilken fin inledning på helgen.


Barnen blev i alla fall överlyckliga när vi inte orkade fixa i ordning något vettigare fredagsmys än hamburgare och lösgodis. Suck. Men eftersom barnen var nöjda kunde vi vuxna slappa i soffan och sedan blev det en tiiiidig kväll.

Idag är jag fortfarande tung i huvudet och dunderförkyld. Så typiskt. Hjärnan vill både röja i vardagsrummet efter ommöbleringen och åka och träna men i stället ska jag låta den få plöja en massa läsning så jag hoppas hålla mig själv nöjd även i stillasittande position. 

Men blä, vad tråkigt.

sponsrad video: Comviq - Charlotte Perelli - Sång

I den nya Comviqreklamen har schlagerdrottningen Charlotte Perelli hittat till Karims lilla butik. Vad jag förstår är hon ute efter ett nytt abonnemang men hamnar i stället i en situation där hon ska träna in en låt på Turkiska tillsammans med Karim och Krister. Krister, stackaren, som liksom på nåder får vara med på ett hörn. Det är tydligt att Karim helst av allt hade velat gömma undan vännen inne på lagret. Med en glittrande Perelli vid sin sida verkar det som om Karim tycker att Krister är totalt överflödig. Han vill ju vara ensam med Perelli.

Vi tittar!

..

En riktig kamp mellan herrarna för att vinna Perellis gunst alltså. Vi får väl se vad fortsättningen bjuder på. Perelli verkar i alla fall tycka att det är helt okej att även Krister är med och sjunger.

det här är ett sponsrat inlägg

fredag 29 januari 2016

frågor och svar

Vad behöver du mest just nu? Just nu längtar jag tokmycket efter min soffa! Jag är förkyld och känner mig febrig så jag hade önskat att arbetsdagen var över redan nu och helgen tog vid.

Vad tror folk om dig? Att jag är vansinnigt ambitiös och driven, vilket är sant och att jag är positiv och oftast glad, vilket också stämmer. Sen tror de många gånger att jag är bra mycket yngre än vad jag är, vilket jag tar som en komplimang.

Snarkar du? Needå! Haha ... (Enligt Chris snarkar jag HUR mycket som helst ibland).

Brukar du skratta för dig själv? Ja, haha. När jag lyssnar på Wahlgren's & Wistam's pod (när jag tränar eller promenerar) kan jag ibland inte hejda mig utan skrattar rakt ut. De är så över förväntan roliga.

Kramar eller kyssar? Kramar. Massor av kramar. Men kyssar är ju underbara de också.

Vad lyssnar du på just nu? Jag sitter i personalrummet på rast. Så här är tyst förutom trafiken ute på gatan och några kollegor som går förbi utanför.

Vad har du gjort idag? Jag har jobbat ... det gör jag fortfarande några timmar till. Senare idag hade jag gärna gammat, men tror jag måste lyssna till kroppen och avstå. Men ett glas vin eller två och en god middag väntar tillsammans med familjen i kväll. Härligt.

Vad gör du just nu? Jag har rast.

Hur svarar du i mobilen? Det beror helt och hållet på vem det är som ringer.

Antal timmar sömn inatt? Oj ... nästan nio timmar blev det nog.

Vilka yrken har du haft? Vårdpersonal och lärare.

Favoritdryck på morgonen? Vatten och en stoooor latte.

Vilken film såg du senast? Del 1 i Sagan om Ringen eftersom kidsen var sugna ... jag flippade dock mest med min telefon. Tycker bättre om boken och blev faktiskt sugen på att läsa om den nu. Ser inte så mycket på film eller teve ... men börjar bli sugen på en biokväll. Men går det något bra just nu? En man som heter Ove? Boken var ju underbar i alla fall.

När brukar du oftast gå och lägga dig? Beror på om jag ska jobba eller är ledig dagen därpå, såklart. Ska jag jobba lägger jag mig vid niotiden, annars kan det bli bra mycket senare.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Jag är gift med mitt första ögonkast så ja. Vi har våra ups and downs men vi hittar alltid tillbaka till varandra. Det är vi två. För alltid!torsdag 28 januari 2016

att lyftas

Rackarn's ... jag som nästan aldrig är förkyld har nu blivit det. Jag som hade sett fram emot att träna. Idag fanns värsta tillfället; antingen välja simning i en och en halv timma eller gymmet ungefär samma tid då det hade passat så bra med övriga familjens program. Liam har bytt karateklubb och hoppat på den nyöppnade klubben med inriktning fighting. Det innebär längre träningspass och tre dagar i veckan i stället för två. Kul tycker jag ... att han tycker att det är så kul alltså. Idag ska även Chris provträna så snart kanske jag har två karatekillar. 

I stället för träning bäddar jag ner mig med en kopp te och en bok i soffan. Lite trist när jag hade velat göra en repris av tisdagens undersköna träningspass men så är det. Nu ska jag kurera mig.

Så skönt att det är fredag i morgon. Det har varit en trött vecka (men rolig) och jag behöver vila. Bara jag inte gör som förra fredagen och somnar i soffan direkt efter middagen. Det var ju som att bli snuvad på den bästa kvällen på hela veckan. Det vill jag inte göra om!


Idag blev det lite övertid på jobbet då jag hade bokat in ett möte efter arbetstid. Eftersom jag är relativt nybakad lärare var det första gången jag höll i den här typen av möte och jag var lite prestationsnervös innan. Men allt kändes bra och nu är jag mest uppfylld av lust och stolthet. Fick fint beröm av specialpedagogen och det lyfter enormt. "Tänk vad härligt, att ha så kompetenta och skickliga lärare som ser och fångar upp ..." Precis vad jag behövde i dessa lite trötta tider när jag helst av allt bara vill sova. Övertiden var väl värd.

Att lyftas i sitt arbete och få bekräftat att det jag gör är bra, det är så himla viktigt!

tisdag 26 januari 2016

tur och retur

Den här veckan har knappt börjat, ändå längtar jag som en besatt till helgen bara för att få lite andrum och tid att koppla av. Tro mig, jag tokdiggar mitt jobb, men det är intensivt 24/7 (eller i alla fall hela skoldagen från start till stopp).

Idag fick jag/vi i alla fall ihop det logistikmässigt med barnens träningar och kunde köra ett rejält pass på gymmet. Fokus idag; cardio och rygg/armar. Det var verkligen ett sånt där härligt pass, så som jag alltid önskar att det skulle vara. Då allt känns rätt, avkopplande, svettigt, slitigt och skönt! Med en bra pod i lurarna bara försvann jag in i mig själv och kopplade av allt annat. Så himla nice.


Nu, alldeles mör och varmgosig efter en dusch ska jag krypa upp i soffhörnet och läsa lite innan nattinatti. Jag håller just nu, efter att ha plöjt igenom Martina Haags Det är något som inte stämmer (så bra) på med Åsa Hellbergs Toscana tur och retur. Sträckläste hennes böcker om Sonja när jag och Chris var på Teneriffa. Ibland lite svåra att hänga med i ... ett rätt rörigt persongalleri med tvära kast, kan jag tycka, men det är bara att gilla läget och hänga med! Charmiga små böcker.

I morgon är min bästa dag på jobbet bortsett från fredag. I morgon jobbar jag bara mellan 8-12 i barngrupp och kör möten och planeringar resten av dagen. Skönt att vila huvudet lite från det där non stop 24/7 som jag nyss skrev om. Jag älskar mina elever men det är intensivt och andrum bortom barngrupp är så viktigt och energigivande. Dessutom bra, för att inte säga nödvändigt för en hållbar och bra verksamhet. Tyvärr inte realitet på alla arbetsplatser har jag fått erfara, jag som lämnat något sämre bakom mig.


Godnatt - och trevlig läsning.


måndag 25 januari 2016

tre av varje

Hittade en lista ...

3 saker jag ser fram emot:
1 Även fast det bara är måndag och jag egentligen gillar mitt jobb ser jag fram emot helgen redan nu. Är så trött och vill mest bara mysa med familjen.
2 Våren, värmen och ljuset.
3 Att hugga in på alla böcker jag lånat på biblioteket. Bara lugn!

3 saker jag inte kan vara utan:
1 Träning!
2 Kaffe!
3 Sist, men inte minst, min familj.3 saker som jag hoppas bli verklighet:
1 Våra planerade resor under året.
2 Min vidareutbildning.
3 Badrumsrenovering och ett badkar.

3 saker jag inte gillar:
1 Att bli tagen för given och känna mig som "slit-och-släng".
2 Att tiden går så fort och barnen växer i samma takt. Herregud, vi är snart tonårsföräldrar. Vad hände?
3 Att känna maktlöshet, få dörrar stängda i ansiktet och därmed känna hopp och förväntningar grusas och att känna oro. Hänger samman, allt det där.

3 saker jag blir lugn av:
1 Kramar, pussar, massage och närhet.
2 Läsning eller ett teveseriemaraton.
3 Träning och promenader.

3 saker jag blir stressad av:
1 När vardagen blir för kravfylld och tiden inte räcker till.
2 När någon annan antyder att jag "gör fel" eller inte "gör tillräckligt" trots att jag anstränger mig till max och vrider ut och in på mig själv för att vara alla till lags.
3 Ljud!3 saker jag ska göra inom en månad:
1 Gå i terapi.
2 Förhoppningsvis få till en datenight med Chris.
3 Och hoppas, hoppas ... börja läsa en kurs på universitet (distans).

söndag 24 januari 2016

musten ur en söndag

Mellan söndagens aktiviteter åkte vi till Bauhaus för att provsitta badkar ... Å, hittade ett sånt fint med lejontassar som var så bekvämt att jag hade kunnat somna i det, haha. Det kommer att bli perfekt med ett sådant kar. Tänk att fylla på med varmt gosigt vatten fyllt av oljor, badsalt och skum och sedan sitta där länge, länge och läsa. Underbart! 

Badrummet får baske mig bli ett rum som vi snart renoverar tycker jag. Nu har vi lagt krut på att byta ut hela köket och så har vardagsrummet fått sig ett rejält uppsving i och med ommöbleringen. Efter Bauhaus åkte vi vidare till Ikea och kollade på Billy-lösningar. Den här lilla hörnan tycker jag är så mysig. En egen liten läshörna. Vi köpte på oss några hyllor i ek som matchar vårt matsalsbord men struntade tills vidare i eventuella luckor. Vill känna in rummet först, så som Ernst skulle ha sagt ... typ. 


Nu har vi precis landat hemma med en bit kladdkaka efter ridning. Indra är fortfarande iväg på simträning och Chris ska snart göra sig redo för nattjobb. Annars börjar kvällslugnet att lägra sig samtidigt som jag försöker trycka tillbaka söndagsångesten. Helgen kom så efterlängtad men tog slut alldeles för fort. Helt galet. 

Idag gjorde Engla sin första avåkning. Under ridpasset höll det på att rasa snö från taket på ridhuset och hästarna skrämde upp varandra. Första gången Englas häst for iväg i sken föll hon av men satt kvar de andra två gångerna. Hur som helst, nu har hon varit med om det också ... min duktiga tjej. Nästa vecka får hon bjuda stallkompisarna på kakor. Helt enligt traditionen. 

lördag 23 januari 2016

veckans träning

Den här veckan har varit helt galen gällande träning. Först tre ofrivilliga vilodagar eftersom det helt enkelt inte gick ihop logistikmässigt att få till gym eller sim måndag till onsdag på grund av möten och barnens aktiviteter. Så sim på torsdag, gym på fredag och arla morgonsim i dag. I morgon gym igen. Sen hoppas jag starten på nästa vecka blir något lugnare och mer välplanerad (?) så att vi hinner träna. Får jag inte träna blir jag sur och stressad.


Älskar mina nya träningspants från Gina Tricot men var osäker på om jag skulle tycka att de var för vårliga redan nu. Men eftersom jag alltid får vårkänslor redan i januari körde jag på dem och stortrivdes. Kläder är viktigt när jag tränar. Jag vill känna mig bekväm och fokuserad.


Bilderna är av superdålig kvalité tagna i farten med min mobilkamera och gör inte tightsen rättvisa alls rent färgmässigt. Sen ser jag tjock ut också vilket är förtvivlat fel för självbilden. Hur som helst, det var ett grymt pass där jag som vanligt inte kunde besluta mig för om jag skulle köra ben/rumpa, armar/rygg/mage eller vad, så jag körde igenom hela kroppen. Det märktes när jag simmade idag kan jag säga. De första tio-femton minuterna i vattnet var jag stel ... sen gick kilometerna av bara farten men jag skulle önska att jag hade en sån där vattentät mojäng så att det gick att plugga i lurar och lyssna på musik eller pod även när jag simmar.

torsdag 21 januari 2016

maisie dobbs

Vet du?! Jag är faktiskt rätt så glad att min mobil gick sönder, minus självrisken som jag måste betala förstås, men tack och lov för drulleförsäkringen. Då blir det trots allt inte så dyrt. Men ... att mobilen gick sönder och att jag dröjde några dagar extra med att hämta ut min nya har betytt ... ja, gissa vad?

Tid! Tid såklart. Massvis med tid. Jag känner mig mer närvarande, har haft tid att koppla av med böcker och jag har känt mig så mycket mindre stressad. Just nu har jag överfört all gammal mobildata till min nya telefon men låter bli appar som Snapshot, Facebooks messenger och andra störande moment. Jag laddar ner Spotify, min Pod-app och ETT spel. Men inför samtidigt skärmfri tid här hemma. När och hur mycket varje dag får nästan nuet bestämma. Men att ingen får sitta med näsan i en skärm under en viss tid det är ett som är säkert.


Och på tal om böcker; Just nu läser jag Maisie Dobbs av Jacqueline Winspear. För alla som älskar Agatha Christies böcker. Det är en riktigt trevlig bladvändare som jag tycker mycket om och vad jag förstår finns det på svenska ytterligare två böcker om M. Dobbs, en ung privatspanare i 1930-talets London. Dobbs börjar arbeta som tjänsteflicka i ett aristokratiskt hem i London. Dobbs har ett brinnande läsintresse och husmodern ser till att hon får studera i Cambridge. När första världskriget bryter ut avbryter hon dock sina studier för att ta värvning som sjuksköterska. Hon tar tjänst på ett fältsjukhus vid fronten och träffar en ung läkare som sedan försvinner i kriget. Sitt första uppdrag som privatspanare får Dobbs sedan en ung man omkommit sedan han donerat alla sina pengar till ett hem för krigsskadade veteraner. 

Så bra. Hade kunnat sjunka ner i läsfåtöljen nu också men nu väntar ett hårt simpass och efter det är det nattinatti (men hinner nog läsa några sidor innan mina blå faller igen). 


blå byn

De två första lektionerna idag gick vi till ishallen med alla förskoleklassare samt ettor. Skridskor stod på schemat. Idag var det fint att kliva in från extrem kyla till en förhållandevis varm isrink men det hade fungerat lika bra att åka skridskor på stora sjön här i stan. Det är en fantastiskt fin vinter vi har fått. Massor av snö, kallt och solsken. Nu längtar jag ut! Hoppas på att få vara ute en liten stund i alla fall på mitt fritidspass snart. Men först lite rast. 

På väg tillbaka till skolan kände jag bara för att släppa eleverna och springa hem efter kameran. De snötäckta vita träden är så fina när de avtecknar sig mot en klarblå himmel och allt liksom bara sprakar och gnistrar i solskenet. Besinnade mig såklart, haha. Inlägget får i stället en arkivbild från vårt härliga Teneriffa. Blå byn ... visst är det fint?! Längtar tillbaka.


onsdag 20 januari 2016

väldoft

Hyacinter är en av mina absoluta favoritblommor, mest för dess intensiva dofts skull. Nu när de reades ut passade jag på och köpte på mig ett helt litet gäng att sprida ut på olika platser. Till jul föredrar jag helst vita men nu passar de i alla dess färger. Trots att kylan och snön kom börjar jag faktiskt få vårkänslor, så då passar det med blått, ljusrosa och lila ...


Nu har vi precis varit på biblioteket och bunkrat upp med massor av ny läsning. Den här gången blev det mest historiska romaner men också en eller annan feelgood och någon deckare. Ska bara ta en snabb dusch nu och sedan krypa upp i bästa läsfåtöljen och plöja några sidor. Mysstund!

söndag 17 januari 2016

solen skiner himlen är blå


Om vintern alltid såg ut så här skulle det lätt kunna vara min favoritårstid eller i alla fall komma på andra plats efter våren. Älsk på att snön ligger gnistrande och solen skiner från en klarblå himmel. Energi! Nu har vi precis kommit hem efter en långpromenad (även om hjärnan ville hade jag aldrig orkat med gymmet idag). Men ca 8 kilometer snöpromenad var härligt och gav d-vitamin och fiskluft som gymmet knappast klarar av. 


Nu ska jag rafsa ihop lite mat innan stallet. Har insett att vi (nästan) omedvetet kör någon form av 5:2/lchf ... på veckorna äter jag efter en slags mat-och-sovklocka eftersom vardagens rutiner bestämmer åt mig, men på helgerna blir det mer en lätt brunch och sedan middag. Nästan som en regelrätt fastedag a la 5:2 med andra ord. Så bra.

hello scotland

Godmorgon söndag! Efter en härlig långfrukost med massor av latte, pannkaksgräddning (barnen) och så småningom en äggröra eller smoothie till oss vuxna står handbollsträning på schemat följt av gymmet (om jag känner mig okej för det då) eller en långpromenad om jag inte mår hundra. Har magvärk from hell som jag hoppas ska gå över till dess, för jag känner verkligen för att ta ut mig järnet på gymmet idag. Men om inte skiner solen och även om det är kallt skulle en promenad vara mysig så det känns bra om det "får bli" det alternativet också. Dumma mage. Sen blir det stallhäng såklart, massor av tid för läsning och så ska vi ta och boka flyg och boende inför sommarens resa till Skottland.

Någon som varit i Skottland (i och nära Edinburgh) som har tips att ge?
Vi ska dit på bröllop men planerar att resa runt lite i några dagar innan också.


lördag 16 januari 2016

vardagsrummet

Idag fick vi ett ryck och började möblera om i vardagsrummet så som vi pratat om ett tag nu. Matbord och tevehörna bytte plats och nu utnyttjas rummet i sin helhet helt plötsligt. Det är som om det blev två rum i rummet och med facit i hand tänker vi; varför möblerade vi inte så här ifrån början? Rummet blev så mycket större. Men med ommöblering krävs också små förändringar. Soffbordet måste säljas för att ge plats åt något mindre, luftigare, ljusare och ... rundare. Något vitt eller marmorfärgat tänker jag och längs väggen vid matsalsbordet ska det upp en rad bokhyllor och vitrinskåp. Tänker oss Billy-serien i ek, eftersom matsalsbordet är av ek. Ett möblemang som kan svälja allt ifrån porslin, ljus, prydnadssaker och en massa böcker. Äntligen kommer jag att få min lilla läs- och bibliotekshörna som jag så länge velat ha! 


husets hjärta

Äntligen helg! Den här veckan har gått både fort och lite långsamt på en och samma gång. Jag och mina kollegor pratade om vilken bra start det har varit på den nya terminen. En harmonisk elevgrupp och fullt med entusiasm hos oss alla. Nu kavlar vi upp ärmarna och kör. Det känns gott. Sen har några schemaförändringar försämrat lite, men ibland får man ge vika för att det inte ska bli ännu sämre på annat håll. Allt kan inte vara optimalt, alltid. Så jag biter ihop ... 

Veckan som började så bra med två härliga simpass flöt sedan ut i två (ofrivilliga, men välbehövliga) vilodagar men helgen inledde vi med ett svettigt pass på gymmet.


Jag körde fokus på en snabb konditionsuppvärmning på gåbandet. Jag hade svårt för det för ett tag sedan, knäna tog för mycket stryk på bandet, men med 15% lutning går det bra. Dessutom mår kroppen strålande för tillfället och lederna håller sig lugna. Så skönt. Därefter blev det styrka; bålövningar, ben/rumpa och armarna fick sig också en knyck. Hann inte köra igenom fler muskelgrupper så det får bli nu i helgen i stället (vill kunna få till ett simpass och gympass - får se hur det blir med planeringen) och i stället åkte vi till affären för att handla på oss lite god helgmat. 

Det bästa om du frågar mig. Jag - uppflugen på en barstol i köket och Chris som lägger sista handen på middagen medans jag sippar på ett glas vin. Vi lyssnar på musik, pratar och umgås. Den bästa starten på helgen helt enkelt. 

torsdag 14 januari 2016

like a pro

.

Jag är verkligen bäst. Helt klart. Like a pro gjorde jag om exakt samma misstag som för mindre än ett halvår sedan ... Satte mig på min telefon så att skärmen sprack. Nu väntar jag på en leverans hemskickad och till dess är jag ganska off. Typiskt. Inte för att jag helt går i taket av abstinens men jag skulle hemskt gärna vilja lyssna på min favoritpod när jag tränar. I går körde vi på vila och idag var jag taggad för gym men eftersom Chris är förkyld och kände för vila kör jag på samma i dag också. Ganska skönt faktiskt eftersom jag kört på rätt intensivt med träning nu i flera veckor. I helgen ska jag dock kötta järnet! Men då utan min pod i lurarna - för jag tror knappast jag hinner få min nya mobil redan i morgon. Det blir en utmaning.

Har jag lärt mig något av den här situationen då? Andra gången gillt, liksom.
Tja, den som lever får se.

Och låten? Bara för att jag känner för den ...

onsdag 13 januari 2016

mittiveckandag

Det gäller att prioritera och omprioritera. Byta in och byta ut. Den här veckan har hittills fyllts med två simpass, tillsammans 2,5 timmar och 5 kilometer. Ganska bra start med andra ord. Idag hade vi båda sug efter styrka på gymmet men förnuftet sa vilodag. Dessutom hade det blivit svårt logistikmässigt att få till ett träningspass för oss i och med barnens träningar med både karate och handboll. Gymmet får vänta till i morgon.


Det känns annars väldigt bra med träningen. Märks att jag kommit en bit på väg och både muskler och pannben samarbetar och jag verkligen älskar att träna! Därmed inte sagt att det inte är skönt med en vilodag. Nu väntar en stunds läsning, något som blivit bortprioriterat till förmån för träning en längre tid nu. Både kropp och intellekt måste få sitt och det ska bli mysigt att nu, efter en dusch få krypa upp i soffhörnet. Senare ikväll väntar några avsnitt Prison Brake. En ganska så lagom skön mittiveckandag med andra ord. 

måndag 11 januari 2016

helgen

Jag har jobbångestlight. Nog för att jag tycker att det är roligt att få utmanas och utvecklas som lärare men det vore ljug att säga att jag inte hellre hade spenderat några fler såna här dagar med familjen. Handbollsträning, gymmet, bowling, god mat, biljard ... tillsammanstid. Men ikväll väntar i alla fall några härliga längder i bassängen med Chris. Vi passar på när Liam är på karateträning. För att få in mängden pass i veckan som jag vill för att må bra i både kropp och knopp gäller det att prioritera väl. Dygnet har inte fler timmar för någon så addar jag något, så som mer träning, gäller det att kunna plocka bort annat. Att läsa till exempel. Där är jag väldigt upp och ner. Ibland slukar jag böcker för att sedan ha perioder då jag knappt läser alls. 
söndag 10 januari 2016

playdate

Den här helgen känns det som om vi har hunnit med massor. I lördags hade vi planerat in en playdate med min syster och hennes familj. Först bowlade vi ... snacka om att vara ringrostig. Det måste vara flera år sedan som jag bowlade senast. Sedan tog vi, mätta efter varsin god pizza och spelade ett parti biljard också. Jag tror nog att det blir roligare ju bättre jag blir. Det här var andra gången bara som jag spelade och jag lyckades med prestationen att få den vita bollen att studsa över den boll jag tänkt att träffa. Men några bollar lyckades jag få ner ... haha.Annars har vi hunnit med att shoppa lite och träna också och nu ska vi precis iväg till landet och hälsa på hos släktingar. Det ska bli mysigt. torsdag 7 januari 2016

du är inte knäpp

Aj, jag nös mig precis till en sträckning i ryggen. Jag som satt här och hade en sån go och skön träningsvärk och så på ett ögonblick förbyttes det till smärta under vänstra skulderbladet. Crap! 

Idag har jag en välbehövlig vilodag innan 2 kilometer simning ikväll (hoppas muskelsträckningen om inte förr i alla fall då reder ut sig). Var på gymmet och körde cardio och styrka igår och just nu känns det väldigt bra med träningsbiten måste jag säga. Jag känner mig stark, lycklig och pigg. Det går bättre och bättre med både teknik och vikter och jag är stolt över min prestation. Samtidigt märker jag att jag är inne i ett behov av mycket sömn. Vet inte om de två hör ihop men det är ju inte helt omöjligt. Träna - sova, liksom.


Hur som helst, nu ska jag snart fixa i ordning dagens andra latte och fundera på vad jag vill äta till frukost ... är jag ledig och om jag inte ska iväg pronto brukar jag dra ut på ätandet en stund och bara landa i att jag har all tid i världen. Lyx. 

Jag ska krypa upp i läshörnet och låta mig uppslukas av böcker. Just nu läser jag tre böcker samtidigt; Tomtemaskinen av S. Nordqvist som jag läser högt för Engla, På ön av T. Garvis Graves och Du är inte knäpp, det är din mamma - Healing för döttrar till narcissistiska mammor av D. Morrigan. Så bra alla tre men speciellt den sistnämnda måste jag läsa långsamt eftersom den påverkar mig så mycket känslomässigt. "Jag är inte trasig och behöver lagas, men jag är skadad och behöver läka". 

Läser du nåt bra just nu?

onsdag 6 januari 2016

social selfie

Bild från julafton .... haha, rätt komisk egentligen. Eller snarare tragikomisk. Skrämmande så mycket smartphonen omedvetet tar över det sociala här-och-nu-sammanhanget. Skärpning på den punkten (jag brottas dagligen med mitt HayDay-knarkande, herregud!). 


Idag var planen att jag, som den morgonpigga i familjen, skulle väcka Chris runt åtta-halvnio, men själv vaknade jag inte förrän strax efter nio, like a pro. Jag antar att jag behövde min skönhetssömn efter att ha jobbat tidiga timmar dagen innan. I går körde jag en välbehövlig vila men idag var det gymmet igen. Sedan har jag gjort rent alla djurburar här hemma, fått läst en del och snart väntar matlagning. Det är bara jag och barnen hemma eftersom Chris är på hockey tillsammans med min BFF's man. Om barnen hjälper till kanske jag kan våga mig på att göra crepes ... tycker ju egentligen att matlagning är så vansinnigt tråkigt och får lätt utbrott i köket (haha) men de har sagt länge nu att de är sugna och jag har ett paket köttfärs i kylen som kan bli fyllning. 


Igår åt vi fondue vilket är så vansinnigt gott och alldeles galet retro. Går att variera i det oändliga nästan, men jag körde som vanligt på med kyckling, champinjoner och halloumiost - favoriten. 
tisdag 5 januari 2016

checka ut

Så där ja. Nu har jag checkat ut från jullovsjobbet. Skönt. Jag gillar egentligen inte att jobba lov ... jag behöver stramare rutiner och struktur för att på riktigt komma till min rätt. Det som har varit skönt är att arbetsdagarna har varit kortare och lite mer flexibla. Det är positivt. Skönt också att julen legat som den gjort i år för det har ändå inneburit några dagars ledighet. I år tänker jag dock planera bättre så att jag jobbar så få lov som möjligt. Var och en ska göra det en trivs bäst med. Nu väntar två dagars ledighet innan fredagens studiedag och sedan är jag pepp på att köra igång med vårterminen. 

Nu, dessa dagar, ska jag njuta av att vila, gymma, läsa och äta gott. Har tre nya böcker som ligger och väntar på mig. 


söndag 3 januari 2016

to do: 2016

Tre dagar in på nya året har 2016 gått helt i min linje (med lyckokänslor och bra träning alla dagar), fortsätt gärna så tack. Två dagar på rad har jag dessutom fått till tidig morgonträning, vilket i och för sig passar mig bra som är morgonpigg, men trots det sällan blir bra. Jag tycker att det är skönt när i alla fall en del av dagens träning blir gjord tidigt för då är jag igång och har dessutom så mycket av dagen kvar. Så första punkten på min lista blir just träning;

1. Få tid till träning ... eller snarare öka på den. Nu har vi tränat på gym i ett år och målet är att komma iväg på minst tre, gärna fyra gympass i veckan samt ett simpass utöver daglig motion med promenader. Det gäller förvisso att vara realistisk och inte bränna ut sig själv med prestationskrav, men jag mår så mentalt bra av mycket träning och skulle gärna "bo" på gymmet. Planerar jag bra hinner jag dit!

2. Renovera mera här hemma (och göra klart det sista i köket ... de där listerna som aldrig tycks komma på plats till exempel) och hitta en bättre lösning för några av rummen med hjälp av ommöblering och nya möbler.


3. Utvecklas och vara mer drivande på jobbet. Om jag känner att jag kan styra, ta mer ansvar och utveckla mig genom exempelvis kurser så blir jag en lycklig och högpresterande medarbetare. 

4. Unna mig mera. Göra saker för mig själv, fast inte på ett egoistiskt sätt utan för min egen så väl som andras trivsel. "Göra saker för mig själv" betyder inte per automatik att jag gör dem ensam, även om jag också stundtals mår bra av att vara helt för mig själv. Nej, att göra saker för mig själv betyder att jag gör saker jag trivs med och tycker är kul -  gärna tillsammans med andra. Samtidigt tror jag på att göra saker var och en för sig för att få egna referensramar, bli lycklig och få saker att sprudlande berätta om. Både för min man men också för mina barn och vänner. Jag tror att det är nyttigt för alla slags relationer och i förlängningen blir alla mer lyckliga. Så ut och gör mer saker - ensam och tillsammans med många andra.

5. Fler utekvällar. Fler biobesök. Fler middagar. Fler spontangrejer som att åka till Botaniska eller på en miniresa (Spa, hotellövernattning, konsert osv.). Saker utströsslade över året att se fram emot och glädjas åt helt enkelt.


6. Resa mer. I år planerar vi för Skottland där det väntar bröllop. Jag tänker mig att vi stannar i en vecka eller så och reser runt till olika platser jag hittills bara drömt om att få se. Ser så fram emot den resan eftersom jag länge nu velat se den Storbritanniska landsbygden.

Sen planerar jag och min bästa vän för USA med Washington och NY bland annat. En riktig tjejresa.

En ren bonus hade varit om familjen kommer iväg på ytterligare en resa till sol och värme till vintern. 

Att köra på så här kommer garanterat att ge ett bra år. Att ta hand om mig själv med saker som får mig och de som är i min närhet att må bra - det är mitt mål för året. 


lördag 2 januari 2016

happy NY

Gott nytt år! Vi har haft några riktigt fina dagar. Nyår firade vi tillsammans med vänner, vi lagade god mat, pratade med norsk dialekt (fråga mig inte), tittade på roliga youtube-klipp och skålade in det nya året på balkongen. Just det ja... strax efter tolvslaget anmälde jag mig till en kurs på antagning.se Det gäller att smida medans järnet är varmt. Nu hoppas jag på att få gå kursen för att vidareutveckla mig ännu mer. Snacka om att ha jobbfokus när det nya året visar sig som ett oskrivet blad.

Nu har vi börjat skriva ....... och har fyllt det nya året med ett härligt träningspass på gymmet med samma vänner som på nyårsafton. Och idag stod simning på schemat. En timme, vilket i snitt betyder två kilometer. Imorgon gym igen. Jag har inga nyårslöften, men väl drömmar och mål för 2016. Jag önskar gymma minst tre gånger i veckan och simma minst en gång och varva det med PW's de övriga dagarna. Att hålla igång gör att jag mår bra i både kropp och själ. Så mer sånt. Sen ser jag också fram emot att få resa mycket i år. Skottland till sommaren med familjen, USA till hösten med min bästa vän och kanske ännu en resa med familjen till vintern. Sedan hoppas jag få vidareutbilda mig och bli en ännu bättre lärare ... Jag vill göra fler saker som gör mig glad och lycklig och mindre av saker som är tråkiga, haha. Och - jag ska dricka champagne varje tisdag!