söndag 18 december 2016

räkna ner

I går körde jag ett tvätt och städrace tills jag fick för mig att somna en stund framför vinterstudion på teve. Så kan det gå. Efter det orkade jag bara ladda tvättmaskinen och tumlaren för en omgång till och resten av lördagen spenderades i lugnets tecken. Skönt. Och välbehövligt. Chris, min underbare hemmakock fixade en skagerntoast till förrätt (har sån craving på skagernröra just nu så det är inte klokt) och till varmrätt blev det lax. Älskar havets läckerheter. Ja, och så till efterrätt blev det godis och hela familjen låg halvdöda i tevesoffan och slötittade på en massa oväsentligheter och gick sen och la oss tidigt.

Nu har i alla fall barnen, påhejade av Chris, burit ner jullådorna från vinden och i början av veckan ska vi köpa gran. Äntligen. 


Jag har noll julfeelings. Fokus just nu är att överleva och räkna ner till jullovet. Och det ska jag väl mäkta med. Så snart lovet är här och då tänker jag att vi ska lägga full fräs på julbaket (lussebullar, pepparkakor, några andra småkakor) och på julgodiset. Här har jag inte bestämt ännu vad jag är sugen på att äta ... 

I och med lovet hoppas jag också att julkänslorna - och vintervädret - kommer så att det blir ordning på torpet. 

1 kommentar:

Mamma C sa...

Du får ha tänket att det blir jul i alla fall. Man behöver inte fixa lussebullar och peppisar. Det finns att köpa och inget fel på det.
Kram Mamma C