måndag 19 december 2016

piece of cake

Terminens sista lektion bjöd på maktlöshet, ensamhet och flygande stolar i klassrummet. Att vara ensam lärare med arton elever i en klass kanske kan vara en piece of cake om allt fungerar men när det inte gör det är stressen påtaglig. Och inte okej. Varken för mig eller för eleverna. Det gäller dock att göra det bästa av situationen och inte vika en tum från den strategi jag tror på (även om den är föränderlig över tid såklart, det är människor vi arbetar med och då måste man ständigt hitta nya vägar). Men tron på sig själv får aldrig överges trots allt.


I morgon är det julavslutning men redan i dag har jag tagit jullov light. I alla fall känslomässigt. Det är jag värd efter alla stolar. Jag är hemma tidigare än vanligt en måndag eftersom jag och Chris har turats om att vabba. Han tog förmiddagen då jag har lektion och jag tar eftermiddagen då han har möten inplanerade. Perfekt och en win win-situation. Det är inte värre med den lilla än att hon orkar städa sitt rum och efter att jag nu har tryckt i mig en knäckemacka med skagenröra på (naturligtvis) och en mugg te har jag föreslagit att vi ska slå in storasysters julklappar tillsammans. 

Resten av dagen och kvällen sen vill jag ha lugn och harmonisk och så friktionsfri det bara går. Ska vi säga så? 

1 kommentar:

Mamma C sa...

Så skönt med jullov nu.
Kram mamma c