onsdag 21 december 2016

jullov och gripande tal

Se där ja. Jullovet har börjat! I går hade vi avslutning, en dag som först startades med ett brandlarm direkt på morgonen. Faktiskt har vi pratat om vikten att ha en övning just denna tid på skoldagen då elever droppar in och ingen riktigt har hunnit pricka av dem på någon klasslista. Jag fick till exempel söka igenom ett skolhus eftersom jag visste att en elev hade uppehållit sig där ... Det här var såklart ingen övning utan byggarbetarna som håller på att byta ut fläktsystemet hade råkat få igång larmet så att brandbilarna kom. 

Ja, men sen flöt dagen på.


Förutom en smärre förvirring då eleverna råkade sjunga tredje versen på andra plats men även det räddades upp skickligt. Väl tillbaka i klassrummet höll en av klassföräldrarna ett gripande tal och vi fick presenter - en ståtlig brudorkidé och pepparkakskola. Jag fick dessutom en mugg fylld av choklad av en elev, en gest som också gjorde mig så ofantligt rörd. Mellan varven är det både jobbigt och slitit med friktion men allt görs med kärlek, omsorg och respekt. I slutändan är det det som syns och det är jag så glad för.

Efter avslutningen fick jag handlat de sista klapparna. Till min syster och sedan varsin liten sak till barnen att fylla deras julstrumpor med. Därefter gick jag till Chris jobb för att möta upp honom. Dock gick jag till fel jobb (missförstånd) för han var visst vid sitt andra ... men ingen skada skedd. Jag har jullov och oceaner med tid till att sitta i entréer och vänta på min bättre hälft.

2 kommentarer:

znogge sa...

Brandlarm bör komma precis i en sådan situation för först då vet man hur väl organisationen fungerar och vilka svårigheter som kan uppstå. Fina presenter fick du och vissa värmer mer än andra.

Lycka till med dagens plikter men njut också av ledigheten!

Kram

Mamma C sa...

Bra att det inte var på riktigt med brandlarmet. Men som du skriver, bra med en övning också. Mycket fint du fick av eleverna.
Kram mamma c