söndag 25 december 2016

god fortsättning

Vilken lång och mysig julafton det blev. I vanlig ordning inledde vi morgonen och förmiddagen med att hänga i stallet, jag och tjejerna. Vi tog även med oss barnens "yngsta storkusin" - red, mockade, fyllde höpåsar, släppte ut hästarna i hagen och gjorde fint innan vi tog en fika och sedan åkte hem.


Engla med favoriten Snöboll. Så lugn och trygg häst och fasligt gosig och snäll.
(Ville men fick inte ta några pics av tonåringen ... bara att acceptera).

Under tiden som vi tjejer var i stallet la Liam och Chris sista handen på julmaten och efter att ha kastat i mig ett lättare mellanmål hjälpte jag till med städningen, som dock inte är min starkaste gren här hemma. Som om jag inte ser skogen för alla träd, typ, fast i städsammanhang. Önskar jag vore mer pysslig och hemmafru:ig. 


Uppradade. Engla gjorde sitt bästa men fick inte till en icke-suddig bild.

Vid tvåtiden trillade min syster med familj in med klappar och knytismat och vi fikade och tittade traditionsenligt på Kalle innan julmiddagen. Barnen var ivriga att få öppna sina julklappar och jag åt verkligen så fort jag kunde. Tyckte att jag kastade i mig maten men när jag hade ätit upp mina kalla rätter (det bästa på julbordet) och skulle gå och lägga upp lite varmt hade alla andra redan ätit färdigt både det kalla och det varma (!) Jag sinkade alltså julklappsutdelningen, haha.


Många klappar.

Våra barn fick ca 6 klappar var av oss (och inga jättedyra saker) och får inte från några fler (jag och min syster köper en klapp var och byter med varandra men ger alltså inte bort till kusinerna). Hoppas de är nöjda och glada (ändå). Julen ska inte handla om julklapparna och det kommersiella men det blir lätt fel fokus ändå tycker jag. Det blir lätt att man jämför med andra, kompisar och så, Men de kanske har både morföräldrar och farföräldrar och så vidare som ger och då är det mängden klappar som syns. Inte vem som pröjsat för dem, ja, ni fattar ... Trots att jag inte vill att fokus ska ligga kring klapparna kommer lätt tankarna hos mig ändå och jag funderar på vad mina barn tänker på - och jämför med ... vilket egentligen är jättedumt. Men tänk ändå om Tomten fanns så att alla barn fick rättvist. Alla barn över hela jorden. Men å andra sidan, vad är rättvist i det sammanhanget? 

Hur som helst, vi hade en jättemysig dag som avslutades med att vi satt i soffan och slötittade på Sune i fjällen. Jättetrötta och jättemätta. Jag orkade knappt en enda bit av Indras julgodis (men det var andra som gjorde så det gick ändå åt). 3 kommentarer:

znogge sa...

Julen handlar inte om att ge mest och dyrast. Här fick ungdomarna tre klappar var och alla var lika nöjda ändå.

Kram och god fortsättning!

Mamma C sa...

Man blir lite slut utav julfirandet. Men det är det värt när man har det mysigt och trevligt.
Kram mamma C

Christina Karlsson sa...

Julen handlar om att vara tillsammans. Inte om julklappar, även om dessa är ett trevligt inslag i julhelgen.

Önskar dig och de dina en fortsatt underbar julhelg!
Kram Christina