måndag 21 november 2016

olika prioriteringar

Det slog mig, efter att vi kom hem igår och såg att grannen hade satt upp adventsljusstakar och stjärnor i fönstren och dessutom maxat med röda julgardiner, att det faktiskt är första advent nu till helgen. Och som vanligt är jag inte alls med på tåget. Har inte ens rafsat fram lådorna med adventspynt från vinden. Jag går förvisso inte dit upp. Det krävs någon mindre höjdrädd för det uppdraget. Barnen eller Chris. Men jag hejar gärna på.


Jag brukar försöka trösta mig med att vi alla har olika intressen och prioriteringar. Även om jag trivs med pyntade och för all del välstädade hem är inredning inte ett intresse. Jag lägger helt enkelt inte tid på det. Vill jag få energi är det i stället läsning som gäller. Eller att skriva, ta promenader ... allt det där. En ledig dag, om jag inte haft tid att läsa, är ingen ledig dag. Då spelar en adventslåda på vinden ingen roll.

5 kommentarer:

znogge sa...

Vi är alla olika och ribban ska läggas efter vad vi mår bra av. Det blir jul ändå.

Kram

Ama de casa sa...

Ja jösses... Det är snart första advent. Igen. Vart tar tiden vägen hela tiden? :-)

Mamma C sa...

Tycker precis som znogge.
Kram Mamma C

Day by Johanna sa...

älskar pynta men brukar göra det på lördagen, dagen innan 1 advent, men i år finns varken ork eller sug så vi får se om jag pallar.

dianasdrömmar sa...

Hjälp hinner inte med :) lussekatterna är ivarje fall bakade men nästan slut kram