torsdag 17 november 2016

en kokong, ett ide

Veckan innan höstlovet var eleverna helt spattiga. Trötta efter flera veckors slit såklart. Men i mitt stilla sinne trodde jag nog lite naivt att de - och jag - skulle komma tillbaka med ny energi men spattigheten har liksom stannat kvar efter lovet så nu är vi spattiga - eller passiva hela bunten. I dag stod jag och dumstirrade på datorn trots att det var en klickövning som krävde min direkta närvaro.


underbar julstämning ...

Jag är trött och pigg på en och samma gång. Jag försöker balansera den hektiska slutet på terminen-ruschen med promenader, vila, läsning och härlig familjetid. Samtidigt längtar jag redan nu till jullovet. Det ska bli så skönt. Jag skulle vilja bo i en kokong av tid och harmoni med min familj så länge som en evighet. Och så bara vi tittar ut ibland när vi känner oss sprudlande av positiv energi. Typ som ett ide. 


6 kommentarer:

Mamma C sa...

Jag tror att det är denna årstid som gör en som en spagettiliknade sak. Allt mörker som är omkring en hela tiden.
Jag skulle också vilja ha jullov.
Kram Mamma C

Ama de casa sa...

Oj vad många ben du har... ;-)

Day by Johanna sa...

Hoppas jullovet kan får er alla bli lite med lugna! :)

Tack hoppas med hon snart blir bra igen

Hemma på Sjuan sa...

Ja den här tiden brukar ju tröttheten vara som störst. För alla. Och det går snabbt till jullovet. Kram Suss

znogge sa...

När vi kom tillbaka efter lovet var eleverna mer vilda än tama så veckan före var bättre! Men visst känns det gott att ett jullov närmar sig.

Kram

Susjos sa...

Alltså den bilden..heeelt underbar, blir avkopplad bara att se på den. En sprakande brasa, värme och så rött vin....
Ja, det är tufft med detta mörker i november, december...bara att bita ihop! Kämpa på! Kram ♥