torsdag 27 oktober 2016

sponsrad video: norrmejerier

Jag är en sån periodare vad gäller matintag. Oftast nöjer jag mig med frukost, lunch och middag när det är vardag och kanske brunch och middag på helgerna. Och lite snacks till kvällen en fredag och lördag.

Jag gillar mat. Det är gott att äta och naturligtvis skulle jag kunna klämma in både ett mellanmål och ett kvällsmål rent energimässigt. Jag gör av med en del genom dagliga långa promenader. Men! En icke existerande hunger sätter stopp. Det är inte kul att äta om man inte är hungrig. Och jag kan sakna det där ... att känna hunger så att i alla fall ett kvällsmål i tevesoffan kan kännas befogat och gott.

..

Om jag äter kvällsmat äter jag gärna en liten tallrik med fil, nötter och frön. Kanske toppad med lite ringlad honung eller med lite bär eller så. Fjällfils Hjortron är den överlägsnast godaste smaken (jag är ju för sjutton gubbar gift med en norrlänning så hjortron är liksom heligt). Supergod är den. Och fasligt krämig. Så den är god att äta bara som den är (men mättar naturligtvis bättre om man lägger till nötter eller så ... om man nu är hungrig alltså, vilket jag inte är). Är det sommar och varmt är smaken Björksav riktigt frisk, syrlig och god. Men annars håller jag mig helst till klassikern, den med det norrländska guldet som får mig att längta till norra delarna av vårt avlånga land. Klassikern med den rena, milda smaken direkt från naturen.

Vi ska förresten norrut i morgon. Inte så långt upp som till mannens hemtrakter förvisso, men väl till nordligaste Värmland. Kanske Fjällfil Hjortron är befogat att få stå på menyn? Vi vill ju stå minimalt i köket under semestern såklart (såklart i vår familj i alla fall eftersom matlagning absolut inte är något intresse. Speciellt jag lägger hellre tiden på något trevligare. Som läsning eller promenader till exempel. Ja, ni - mina läsare - känner mig säkert vid det här laget och vet allt det där).

Förresten - vilken är din favoritsmak bland Fjällfil?
Du kanske kan tipsa om någon god som jag ännu inte smakat.


~ i samarbete med Fjällfil ~


2 kommentarer:

Ama de casa sa...

Åhh... Fjällfil hjortron är min absoluta favorit också. Sååå god! Här finns det ingen fil alls att få tag i. Blir youghurt för min del istället.

Och sen minns jag att jag som liten älskade långfil. Som man vevade runt (med typ ett kilo socker...) för att få till en konsistens som inte halkade av skeden. Haha!

Ha en härlig fredag!

Anonym sa...

Om du gillar norra Sverige, bör du titta in hos "Jonnajinton"
och "Rantamor på näthinnan". Där finns det underbara foton
av "riktigt" norra Sverige.

Ingen fil att få här. Liksom Ama älskade jag långfil, när
jag var liten; med lingonsylt och bitar av hårt bröd.

Hjortron - en smak av himlen.

Ruth i Virginia