söndag 9 oktober 2016

smolk i bägaren - hon sparkade hunden -


Igår kväll valde vi att bylsa på oss och gå Light's in Alingsås. I år är temat Upplysningen och FN:s globala hållbarhetsmål. Vi gick tillsammans med några vänner. Mycket trevligt och fint. Det var massvis med folk ute. Perfekt tid att gå - när löven fortfarande sitter kvar i träd och buskar och skapar effekt i ljusinstallationerna. 

Här (bilden nedan) doftade det underbart från kanelbullar. Det var nämligen många som ser det här projektet som ett sätt att tjäna extra pengar. Lite varstans hade ungdomar ställt upp små bord där de sålde kaffe och bakverk längs vägen.


Det enda smolket i bägaren var när jag hade stannat till på bron för att ta det här kortet. Det var massvis med folk, trångt och dessutom många hundar. Alvin var såklart med på promenaden och han hade fullt upp med att ha koll på hundar bakom, framför och vid sidan. Vi har inte riktigt fått ordning på hans nervositet och stress så fort vi går någonstans bland folk. Han är och förblir, liksom jag, en riktig lantis.

Hur som helst, jag hade precis tagit bilden och stoppat tillbaka telefonen i fickan och skulle till att ta ett steg framåt (Alvin stod mellan mig och broräcket) när det passerade en hund vid sidan av oss. Precis när jag tog mitt steg fram bestämde sig Alvin för att hoppa framför mina ben mot hunden. Ägaren lyfte upp den i sin famn - bra. Men så hörde jag någon annan i klungan av människor utbrista; Hon sparkade hunden! Såg du, hon sparkade hunden!

I folkmängden såg jag inte vem det var men jag blev väldigt ledsen. 


6 kommentarer:

znogge sa...

Mycket tråkigt beteende och otur att du inte såg vem det var. Sparkar på djur gör man verkligen inte.

Kram och ha en bra söndag!

Mamma C sa...

Du vet ju att du inte gjorde det i alla fall. Men inte kul att höra något sådant.
Kram Mamma C

Ama de casa sa...

Fy vilken otrevlig incident...

Men det såg väldigt vackert ut där!

Henrik Olsson sa...

Usch, man får ju inte sparka på hundar :(

Villa Freja sa...

Henrik: Nej, verkligen inte! Men nu var det inte någon som sparkade. Tack och lov.

Villa Freja sa...

Henrik: Nej, verkligen inte! Men nu var det inte någon som sparkade. Tack och lov.