måndag 10 oktober 2016

frågor och svar

Jag hittade en lista hos Susjos

Vad vill du förmedla med din blogg?
Läsglädje! Mitt stora intresse - litteratur - genomsyrar en hel del av bloggen. Jag skulle vilja skriva mer om resor också men gör det helt enkelt inte så ofta. Av det enkla skälet att vi inte har den förmånen att kunna resa så ofta som vi vill. Jag mjukar upp med vardagsbetraktelser. Som en dagbok ungefär.

Vilken typ av blogg gillar du att läsa?
Jag tycker om välskrivna bloggar där mixen text och bra bilder är väl balanserad. Även om foton kan vara nog så vackra och hänförande är det jobbigt att scrolla igenom "hur många som helst" i ett och samma inlägg.

Jag läser gärna om böcker och resor, men också om läraryrket och små vardagsbetraktelser där tips om mode och inredning kan vara inspirerande.

Hur är den perfekta lördagen för dig?
Långsam, lång och härlig. Och att alla ska vara lediga och inte ha för många aktiviteter inbokade. Jag tycker om en lugn start då jag äter frukost länge (läs: dricker kaffe i en evighet) och samtidigt läser eller skriver. Familjen vaknar långsamt. Jag kan köra en maskin tvätt - för att jag vill och jag städar lite - för att jag vill. Ogillar måsten när jag är ledig och vill ha chans att koppla av och vila. Ta promenader. Kanske umgås med vänner eller åka på en utflykt med familjen, En lagom balans mellan att skrota hemma och kanske göra något ... då känns lördagen lagom lång och vilsam.

Flyg, tåg eller båt?
Jag är flygrädd, men samtidigt är ju det ett smidigt sätt att ta sig fram. Inom Sverige åker jag gärna tåg. Båt är också smidigt. Över till Danmark till exempel. Men havet får helst vara spegelblankt. Annars blir jag lätt sjösjuk.

Din bästa egenskap?
Som också är min sämsta. Ambitiös.

Vad är din huvudsyssla i dag?
Jag jobbar heltid som lärare.

Vilket är ditt bästa inredningstips?
Att inte övermöblera ett rum. Att försöka skapa en harmonisk helhet där färgerna går igen och belysningen är rätt.

Men annars skulle jag vilja säga bokhyllor fulla av böcker - en läsfåtölj och bra sällskapsytor.

Hur ofta städar du toaletten?
Skoj fråga! Jag har toalettfobi så jag städar helst inte toaletten. Överlåter med varm hand på Chris.

Vilken är din favoritfilm utav Astrid Lindgrens filmer?
Barnen i Bullerbyn. Det är också favoritboken av Astrid Lindgren. Tätt följd av Ronja Rövardotter.

Hur ser din morgon ut hemma hos dig?
Det beror på om det är vardag eller helg. En vardagsmorgon gör jag mig i ordning och sedan dricker jag kaffe och äter en äggröra samtidigt som jag läser några sidor ur min bok. Så snart frukosten är uppäten kör jag i stället igång en ljudbok och sedan går jag till jobbet - fyrtiofem minuter.

Är det helg tar jag det lugnt. Jag dricker kaffe, bloggar, läser bloggar, skriver, läser ... När andan faller på gör jag min äggröra och dricker ännu mera kaffe. Sen kanske mannen vaknar.


2 kommentarer:

znogge sa...

Trevlig lista och bra frågor. Lite gammalt och lite nytt ;-)

Kram

Ama de casa sa...

En härligt blandad lista :-)