söndag 4 september 2016

månader

Det här är riktig nostalgi för mig. En sån här tavla, som jag hittade hos Kalenderkungen, hade jag när jag var liten, fast i träram i stället för den här snyggt stilrena vita. Jag tycker att månadsbilderna är riktigt fina.


Älskar det gammaldags som mjukar upp ett annars toppmodernt och stilrent kök.


Tänk att det är september redan.
Jag vet inte vad som hände med sommaren, men den försvann i ett nafs. Snart fyller jag år och hösten är här på riktigt, riktigt. 

Känner mig stressad inför studierna nu när jag kunnat sätta mig in i dem. De är inte alls som jag tänkt mig! Eftersom det är distansstudier hade jag förväntningar på ytterst få obligatoriska moment på lärcentrat och i grupparbeten och ännu färre obligatoriska träffar på universitetet. Men det visade sig vara tvärt om. Många moment som kräver att jag träffar min studiegrupp samt går på föreläsningar i lärcentret. Dessutom väntar fler träffar på universitetet än väntat. Redan denna kurs ligger en salstenta i Karlstad.

Håller tummarna att jag kan validera av så många kurser som möjligt, men jag har lovat mig själv att - även om det här är min dröm och jag kommer att bli oerhört ledsen och besviken - inte låta studierna få en negativ inverkan på mig. Om jag märker att jag blir för stressad och nedstämd får jag försöka hitta en annan väg mot drömmen. Redan nu drömmer jag studier och vaknar stressad. Det är en otäck känsla.

Det känns dumt att ge upp någonting innan de på riktigt har börjat men jag måste också vara realist. Jag vet att jag har enorm studiedisciplin så om det här hade varit heltidsstudier som jag mer eller mindre hade kunnat sköta "på egen hand" så hade jag klarat av att arbeta heltid samtidigt. Men nu krävs min närvaro både på centrat, universitetet och i grupparbeten. 

Jag vet ju att hundra procent plus hundra procent blir galet många procent. Även om det är en stor dröm. Arbeta färre procent är heller inget alternativ. Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra. Alla alternativ känns rätt och fel på samma gång. Men vad känns rätt i längden?
2 kommentarer:

znogge sa...

Arbeta 100% och plugga 100% när man har barn hemma verkar vara en rejäl utmaning. Enda sättet att veta hur eller om det fungerar är att prova. Men samtidigt så kan man inte köra slut på sig själv!

Kram

Junitjej sa...

Lycka till med studierna! Jag kan tänka mig att det krävs mycket självdisciplin.

Svar: Jag kan hålla med dig om att kaffet hemma smakar bättre än jobbets.