onsdag 7 september 2016

ämnesövergripande utanför boxen

Jag tycker om när lektionerna blir ämnesövergripande. 
Därför blev jag extra glad när jag snubblade över pedagogiskt material i dag när jag rotade runt i hyllorna.


Jag har planerat en svensklektion där kapitlet handlar om övernattning och ett gosedjur. Till handledningen finns några elevuppgifter men jag vill gärna tänka utanför boxen också. Annars blir det lätt platt och same, same. Det var då jag snubblade över en lärarhandledning om hur man arbetar pedagogiskt med gosedjur. Bland annat matematiskt (och det bästa av allt är att det är matte som vi jobbar med just nu). 

Nu får jag matte och svenska i ett. Och även sociala relationer. Perfekt!

3 kommentarer:

Ama de casa sa...

Låter klockrent det :-)

znogge sa...

Perfekt helt enkelt! För mig som undervisar i svenska och bild finns det alltid möjlighet att arbeta ämnesövergripande. Brukar bli bra och vara uppskattat!

Kram

Mittgodastefinaste sa...

Jättekul! Man blir så glad när man landar i en ny idé, de leder ju oftast till flera! Jag tycker att det har varit en riktigt rolig start på läsåret!
Kram Jenny