fredag 19 augusti 2016

uppfinna hjulet igen

Efter en intensiv vecka är det så äntligen helg igen.
Fredag - och veckans bästa dag.

Jag gick från jobbet med övertid i bagaget men hellre det än att inte känna mig förberedd när mina elever kommer på måndag. Nu tror jag att jag fått ordning på allt prio ett. Mapparna med informationsbladen och välkomstbrevet, barnens namnlappar, skolstartens allra första uppgift (att leta upp sitt namn vid bänkarna och färglägga en mandala att pryda sin pärm med) ... men sen ska resten av veckans lektioner planeras vilket uppropsdagen också måste få ägnas till.


Lite kan jag fundera nu i helgen. Resten tar jag med mina kollegor under måndagens samplanering. Det är så att säga onödigt att uppfinna hjulet på nytt så om någon annan sitter på idéer eller bra material är det smidigt att kunna dela med sig. Tre kloka och kreativa huvuden som slår sig ihop. Ska nog bli bra detta. 

Helgen vill jag först och främst ägna åt att vila, läsa och skriva lite kanske.

2 kommentarer:

znogge sa...

Ja, nog är det mycket som ska planeras. Vilken årskurs ska du arbeta med?

Kram och trevlig fredag :D

Ama de casa sa...

Låter som du har finfina planer för helgen :-)

Börja nu med att ha en riktigt skön fredagskväll!