tisdag 30 augusti 2016

antagen

Oj. Jag kanske är galen, vad vet jag men det är i alla fall värt ett försök. När jag en gång valde att läsa till lärare ville jag utbilda mig till förskoleklasslärare och årskurs 1-3 lärare (F-3). Vägen var dock snårig. Jag hade läst socialpsykologi innan och "sumpat" en hel massa csn-veckor. Jag blev antagen på F-3utbildningen och läste en termin men blev sedan långtidssjukskriven. Under tiden gjordes utbildningen om och förlängdes med en termin. När jag var frisk igen var det bara att inse att mina csn-veckor inte skulle räcka till för min drömutbildning.

Men för att bli lärare över huvud taget (jag trodde i min enfald att om jag bara var lärare skulle resten lösa sig enkelt med validering, lärarlyft och liknande) valde jag att läsa till grundlärare med inriktning arbete i fritidshem. Jag har aldrig varit intresserad av att arbeta på fritids dock.Som tur är fick jag först arbete i en F-1:a med ansvar både i förskoleklass och i F-1 (helklass) och när jag efter ett år sa upp mig och bytte skola blev jag lärare i förskoleklass. Nu är jag inne på mitt tredje år som lärare och jag arbetar kvar i förskoleklass där jag stortrivs.

För att trygga min roll, minimera att arbeta på fritids och få ägna mig åt det jag tycker är allra roligaste, nämligen undervisa och leda lektioner även i framtiden (om förskoleklassen blir obligatorisk inom kort) valde jag att göra det där tokiga. Nämligen söka mig till en distansutbildning till grundskolelärare F-3.

Min förhoppning är att kunna validera så mycket som möjligt. Jag kommer att arbeta heltid. Studierna är på heltid. Några obligatoriska träffar, grupparbeten osv. ligger på schemat och det är ju bara att anta att jag kommer att missa dem alla. Vilket leder till omtentamen. Men! Det här är min dröm.

Om det ändå går. Tänk!

5 kommentarer:

Anonym sa...

More power to you !!!
Beundrar folk som är företagsamma
och gör något för att förverkliga sina drömmar.

Ruth i Virginia

Junitjej sa...

Lycka till!

znogge sa...

Friskt vågat, hälften vunnit! Så jag önskar dig ett stort lycka till :D

Kram

Ama de casa sa...

Jag håller också tummarna för dig - men glöm inte bort att vara rädd om dig också och lyssna på kroppen. Det låter mycket det där...

Men stort LYCKA TILL! :-)

Lina sa...

som sagt, känn efter, kanske läge att gå ner i tid!?
jag orkar ju knappt studera heltid men det är ju iofs obligatoriska träffar typ varje dag
men kul! :)