onsdag 6 juli 2016

sponsrad video: ICA vegetarisk matIdag är det länge sen, men innan dess var jag vegetarian i säkert tio år med inslag av fisk då och då och avbrott för lite köttätande under graviditeterna med Indra och Liam. När jag väntade Engla mådde jag dock illa av kött så då åt jag enbart vegetariskt igen. Sen gick det en tid och jag blev helt plötsligt galet sugen på en riktigt blodig stek! Minns att jag ringde Chris och bad honom handla med hem och sedan dess äter jag kött igen.

..

Fortfarande tycker jag mycket om vegetariskt men känner jag har nog har lite dålig fantasi, det har jag i och för sig när det gäller all mat. Men här (filmen) får jag inspiration. Något vi alla här i familjen tycker om är att äta hemlagade/grillade hamburgare vilka är precis lika goda vegetariska. Tänk med goda tillbehör som grillad ost, lök, gurka, grillad majskolv, tomat, champinjoner ... det vattnas i munnen.

Något annat vegetariskt som är gott är pizza eller olika pastasåser. Vill man finns det bra substitut för kött (jag kan visserligen tycka att ost och svamp ger det rätta tuggmotståndet) och jag gillar qournbitar. De kan användas till mycket och känns nästan som kyckling. Med tanke på att vi äter mycket kött i Sverige, 60 kilo per person vilket är 13 kilo mer än för 25 år sedan, är det bra att trappa ner lite och äta mer vegetariskt. Jag menar så klart inte att alla ska bli vegetarianer helt, men alla, även inbitna köttälskare kan trappa ner lite. Vegetariskt är gott!

Vilket är ditt bästa vegetariska recept?

~ i samarbete med ICA ~

Inga kommentarer: