torsdag 28 juli 2016

sommarland

Jag vet att jag "tjatar" om det men jag är en person med STORT behov av lugn och ro. Att bara vara. Jag blir stressad av att ha alltför mycket inplanerat i min kalender, även om det är roliga saker. Då funkar jag oftast bättre med spontana saker (om jag inte känner mig för hjärntrött när det spontana dyker upp förstås och jag försöker lära mig att säga nej då - och göra det utan att känna dåligt samvete eller som en tråkig glädjedödare). Själva hade vi pratat lite löst om att åka till Skara Sommarland men inte bokat in något. Så när Englas bästisar frågade om vi ville hänga på slog vi till. Lite lagom spontant. Perfekt!

Och lagom väder dessutom. Inte för varmt, för det blir ju jobbigt en heldag, men inte heller för kallt, även om jag såklart frös en hel del. Fryslort som jag är. Men en kombo av sol och mol och så två regnstänk på det, men inget att orda om.

Liam snodde mina brillor och minen han gör är för att han härmar mig ... så tydligen är det så jag ser ut ;)

Vi (mestadels barnen) började med åkattraktionerna innan alla (utom jag) bytte om för bad. Jag menar, någon måste ju passa våra grejer, höhö. Dock ångrar jag att jag inte fick med mig några lurar så att jag hade kunnat lyssna på min ljudbok. Det blev lite "dötid" då jag satt mol allena. Men till slut löste jag det genom att ha ljudboken på låg volym och telefonen vid örat. Såg nog ut som om jag satt i långa samtal där jag inte fick en enda syl i vädret. 

Annars var det mest att traska omkring och se när barnen åkte. Och det var med hjärtat i halsgropen mest hela tiden. Jag gillar inte fart och höjd så jag stod och skrek och tecknade åt barnen att hålla i sig. Hårt! 

En sån töntig morsa jag är ...

Så lite grill och fika i parken och Liam försökte fånga en av de "tusen miljontals" karparna som fann i dammarna med bara händerna samtidigt som vi matade dem med kanelbullar, korvbröd och vindruvor.

En mysig dag, men oj vad trötta vi blev. Idag hoppas jag på en skönt slapp dag som börjar med långfrukost = massor av latte och lite bokskrivande. 

3 kommentarer:

znogge sa...

Det spontana kan oftast bli väldigt bra men samtidigt så tycker jag om att ha framförhållning. En ekvation som inte alltid går ihop...

Kram

Helenas enkla vardag sa...

Jag är som du, vill inte heller ha för mycket inplanerat utan det känns bättre om det sker spontant. Sommarland är ju faktiskt bäst när det inte är för soligt eftersom det blir som en gryta där. Typiskt att man glömmer lurarna när man ändå bara sitter och vaktar allas grejer, men du löste det ju bra.
Kram Helena

Ama de casa sa...

Vilken härlig dag :-)

Haha! Jag gillar Liams imitation av dig :-D