fredag 22 juli 2016

semesterläsning

Somliga fascineras, en del förfäras över mängden böcker jag hinner läsa. Men böcker är min passion, mitt sätt att ge mig hän andra världar, att resa, att känna, att upptäcka och uppleva, att skapa fantasi och få avkoppling. Jag både läser, lyssnar på ljudböcker, högläser för yngsta dottern och skriver själv.

Böcker är på många sätt mitt liv. Alla prioriterar på sitt sätt och för mig är det inte konstigt att ständigt ha nära till en bok. Under vår resa i Skåne var det perfekt med ljudbok. Speciellt som promenaden mellan spelområdet och campingen är ganska så lång och därtill lyssnade jag på ljudbok sträckorna i bil. Plugga i ena örat bara så kunde jag konversera med familjen ändå. Perfekt.


Längs strandpromenaden från spelområdet mot campingen.Jag lyssnade bland annat på Annika Estassy's senaste bok Alla dessa hemligheter. Har du tidigare läst hennes Solviken och Croissants till frukost kommer du att känna igen både Cecilia och Gabriel som då spelade huvudrollerna men i uppföljaren har små biroller. I stället är det nu Louise som intar huvudrollen och Estassy frångår därmed chic lit-genren till förmån för gran lit-genren, som på senare tid blivit så populär. 

Alla dessa hemligheter är en högst fristående fortsättning på Estassy's tidigare böcker, men det är lite småtrevligt att redan ha skapat bekantskap med Cecilia och Gabriel. Louise, nybliven änka, reser till Frankrike och sin syster Carina. Hennes man, såväl som syster har under många år burit på hemligheter och det är ett pussel för Louise att lägga ... ska alla bitar finna en plats och framförallt, kommer någon bit att saknas när boken tar slut? 

Jag lyssnade via Storytel och gav där boken fem stjärnor av fem möjliga.

2 kommentarer:

znogge sa...

Tack för tipsen! Böcker hör sommaren till och just nu konsumeras många :D

Kram

Ama de casa sa...

Behöver lite böcker snart, så tack för tipsen! :-)

Nu när vi har bilat här i Spanien så har vi haft gamla och nya nedladdade sommarprat som vi lyssnat på. Perfekt! Är dom usla så är det bara att byta till nån annan :-)