söndag 24 juli 2016

efter emma sköld


Det är förhållandevis sällan jag läser deckare men så liksom snubblade jag över Sofie Sarenbrants böcker om Emma Sköld och insåg plötsligt att jag numer, jämte Karin Wahlberg, Mari Jungstedt och Helen Tursten har en ny favoritförfattare inom genren.

Dock är jag glad att jag började med Emma Sköld-serien och inte hoppade rakt på Sarenbrants debut Vecka 36 för då är jag inte säker på om jag valt att fortsätta att plöja hennes böcker. Att det är en debut och språket fortfarande är en smula trevande märks, även om handlingen är bra. Men ...... redan i uppföljaren I stället för dig är språket så mycket bättre och läsningen flyter på så där som sig bör för att jag ska ryckas med och inte vilja släppa taget om boken förrän jag läst den från pärm till pärm.

För dig som ännu inte har läst några Sarenbrant's rekommenderar jag dig således att börja med Sköld-serien (läs i ordning) med Vila i frid. Därefter, när du vet vad Sarenbrant går för, kan du ta dig an Vecka 36 och I stället för dig. Okej?!

~ ~ ~

Det blev lite skralt med blogginlägg under vår resa. Desto mer aktiv var/är jag på instagram så ett tips är att följa mig där. Sök på villa_freja så hittar du mig. Lite mer uppdaterad. Som en microblogg ungefär.

~ ~ ~

3 kommentarer:

dianasdrömmar sa...

Älskar Sarenbrants böcker kram

Ama de casa sa...

Okej. Tack för rådet! :-)

Onlyfemale.se sa...

Tack för tipset! Har precis läst ut min bok och ska köpa en ny.