lördag 23 juli 2016

den vassa 25:an


Vi roade oss inte enbart med handboll under vår Skåne-vecka. Det kom några strödagar mellan tjejernas matcher och då åkte vi från öst- till västkusten och tog in på Lomma camping, nära Bjärred där lite släkt bor.

Ett besök i Lunds domkyrka var ett måste.


Liksom en tur till Malmö, Emporia, Turning torso och Sommarlovsbussen. Den lilla plätt där de spelar in ser ju yttepytteliten ut jämfört med den man ser på teve där allt verkar så mycket större. Men kul att få se IRL. Malmö är för övrigt en väldigt vacker stad. All den gamla arkitekturen mixad med den nya så coola. Gillar Skåne över lag.Några "sköna" havsbad blev det för kidsens del. Själv var jag ytterst nöjd med att titta på. 
Gjorde "misstaget" att doppa fötterna i Östersjön men oj ... kunde lika gärna ha flutit runt isblock så kallt var det. 


Men såklart spelades det en hel del handboll. Engla, som gjorde sitt första Åhus spelade grymt bra och hon och hennes lag tog sig hela vägen till A-slutspel där de tog brons. Smasch - in med bollen i mål. En fördel hon har är att hon är lika vass med höger- som med vänsterhanden. Kan lura vem som helst. 

För Indras lag gick det tyvärr inte hela vägen men tjejerna spelade ändå grymt bra. Indra är en hejare i försvaret och räds inte närkamper. En fördel här är att Indra är förhållandevis kort och därmed inte (till en början) ses som ett hot av motspelarna. Tills de ränner rätt in i henne och - stopp. Då skriker alla i stället - se upp för 25:an

Ja, båda tjejerna spelar med nummer 25. Ska det vara så ska det vara.

Och Liam då?
Ja, han roade sig kungligt i Åhus han också. Han spelar förvisso inte handboll men längs "strandgatan" finns en rad tält uppställda där man bland annat får kasta handboll och pricka poäng. Jag vet inte hur många vinster han håvade in. Handdukar, frysväska, vattenflaskor, bröd, powerbank and so on ...


3 kommentarer:

Ama de casa sa...

Vad duktiga dom är, barnen. Grattis till alla tre! :-)

Jag tycker också att Skåne är jättefint (det lilla jag har sett). Synd bara att dom pratar så konstigt där... ;-)

znogge sa...

Grattis till barnen! Skåne är toppen och dialekten fantastiskt så det så :D

Kram

Villa Freja sa...

Dialekten ja, haha. Jag fick kika i våra släktingars "ordbok" 'Trelleborgska, världens grannaste språg' (tror jag den hette) och av orden att döma krävs det verkligen en ordbok ;)