lördag 2 juli 2016

basgarderob in makeing

Min stil och således också min garderob har i många år varit spretig och fullknökad. Jag har inte riktigt hittat mig själv däri, mer än bland några få outfits. Tillslut tog jag fasta på dem och började bygga upp min basgarderob. Första byggstenen var att utgå från färgskalan svart, vitt, grått och denim, färgerna som jag älskar allra mest när det kommer till kläder - och som är lätta att kombinera både till vardags och till mer festliga tillfällen. 


1) Esprit 2) Esprit 3) H&M 4) Ellos 5) Ellos 6) H&M 7) Country-Dreams 8) H&M


Byxor och jeans

Ett par snygga och smickrande denimfärgade jeans är A och O. De går att matcha till allt (skor/överdelar samt tillfälle), jag gillar Please Jeans (förvisso mer hur de sitter på mig än deras prislapp). Men också ett par svarta jeans/byxor är ett ABSOLUT måste. En basgarderob blandas med fördel upp med både tidlösa designermärken som lyfter outfiten och med hållbara mer prisvärda alternativ. Bekvämlighet är viktigt för mig. Till vardags älskar jag att gå i treggings. Ett mer ledigt, men ändå propert, alternativ till jeansen eller byxan.

Ett par byxor räcker. Plus jeans och ett par snyggare kostymbyxor (jag hittade ett par ursnygga för bara några hundralappar så det går att göra urtjusiga fynd).

Kjolar

Och sedan kjolen - icke att förglömma - som också kan bäras både till vardags och fest, helt beroende på hur den stylas för övrigt. Två kjolar; en grå och en svart räcker utmärkt.

Överdelar

Jag gillar propert, både ledigt till vardags och stylat till fest. Den svarta öppna koftan utanpå en blus eller t-shirt blir perfekt till vardags och kan bytas ut till kavaj för mer festliga tillfällen. Ett gäng linnen och t-shirts, några blusar med både kort och lång ärm gör en ordentlig bas.

Egentligen är det inte svårare än så. Och en garderob behöver inte vara knökfull. Inte om man bygger upp en bra bas i svart/vitt/grått/denim som går att mixa och matcha och sedan eventuellt adda med någon färgklick. Rosa/turkost/rött/grönt/gult/orange ... det är snyggt, även om jag själv är väldigt grå av mig ...