lördag 25 juni 2016

vår midsommar

Det är mysigt med midsommar men högtiden behöver, enligt mig, inte alls firas in med dans runt stången. Inte för ungarnas eller Chris' del heller. Förresten fick jag min beskärda del på jobbet i torsdag då jag jazzade loss till små grodorna. Det räcker ... I stället tycker vi att det är trevligt med picknick/middag/en stund med vänner eller bara vi i familjen. I år kände vi nog alla att det var skönt att bara vara vi med behov av lugn och vila.

Vila förresten ...?


Vi har länge velat åka ner till Ullared och GeKå's och helt spontant kändes midsommarafton som en bra dag att åka på. Lite folk och lite motvalls tokigt så där. Helt mot strömmen. Ja, det var ju några fler än vi som hade hittat dit, såklart, men jag tror nog aldrig jag varit med om mindre folk inne i varuhuset. Det gick att gå runt i lugn och ro utan vidare trängsel och stressnivån och irritationen höll sig borta. Så skönt.

En del fina kap gjordes. Basgarderoberna utökades, lite inredning inhandlades, de första julklapparna började lagras och en rad förbrukningsvaror fick så småningom leta sig in i badrumsskåp och förvaring. Dock blev det inga linnelakan, så som jag hade tänkt. Herregud, jag betalar inte 500 kronor för ett set örngott och påslakan. Snåljåp vs sova sött. 
Efteråt åkte vi till bokskogarna och fikade lite. Det var så fuktigt och varmt och efter att ha kastat i lite pinnar badade Alvin. Har man bara kastat i pinnar (eller bollar) i vattnet först älskar han att simma runt, men det måste till en morot först för att han ska hoppa i vattnet.

På väg hem sov jag gott i bilen (jag somnar alltid på hemvägen) och sen var jag trött hela kvällen. Vi fixade midsommarmiddag och jag började på min "nya" deckare; en Agatha Christie. Missade att PS, I love you började klockan åtta. Annars hade det varit en sådan film som jag var i mood för. Typiskt. Men i stället slocknade jag på två röda i sängen och idag unnade jag mig att somna om (efter att enligt min inbyggda klocka vakna tidigt) och ta sovmorgon till åtta. Lyx. 

Idag står röj av sovrum och walk in closet's på schemat. Vi ska göra en rockad bland sovrummen. Vi ska flytta upp till Liam's, Liam ska ta Indra's och Indra ska flytta ner och ta vårt. Bara Engla bor kvar. 

Röj och renovering alltså!


4 kommentarer:

znogge sa...

Ullared har jag hittills vägrat men jag förstår att många gillar det :D

Kram och glad midsommardag :D

dianasdrömmar sa...

Mysigt :) ochlite shopping är aldrig fel kram

Ama de casa sa...

Åh... Nu blev jag riktigt avis! Ullared - mitt drömresemål...

Låter som ni kommer att ha en del att göra framöver, hoppas rockaden går bra ändå :-)

FREEDOMtravel sa...

Dans runt stången hoppar jag gärna över, men i övrigt tycker jag att det är en trevlig högtid :) Ullared har jag aldrig besökt, men det borde man kanske göra en gång i livet känns det som ;)