söndag 19 juni 2016

pulled pork taco's

I går till middagen fixade Chris en riktigt god Pulled Pork Taco's av en bit fläskkarré som fick stå och gotta till sig i ugnen på svag värme i sex timmar. Så galet gott. All mat som tar tid att göra, så som Tjälknöl bland annat, blir ju så otroligt välsmakande. Men såklart måste man planera, inte min starkaste sida gällande matlagning. Det går inte att bli sugen på Pulled Pork klockan två på eftermiddagen direkt.


Gör som Chris:

Gnid in köttet i BBQ-sås och ställ i lergryta, 6 timmar i 125 grader. 
Köttet blev så mört att det inte är klokt. 

När det är klart drar du isär köttet med två gafflar, helt enligt Pulled Pork-principen och smakar av med salt och peppar. Vi serverade med tortillabröd, lök, mozzarella, persilja, koriander, grönsaker, salsa och krispigt tillagade blomkålsbuketter (samma princip där, att pensla på BBQ-sås och in i ugnen). Dessutom hade vi stekt upp kantareller tillsammans med renskav, den svenska varianten av taco's och serverade med en klick pepparrot. Så gott - och en lite lyxigare variant av "vanlig" taco's!2 kommentarer:

znogge sa...

Mmm... så gott och köttet blir verkligen fantastiskt mört och fint! Får bli vår middag snart framöver :D

Kram

Ama de casa sa...

Så gott! Jag törs mig dock inte på att göra den typen av mat i min ugn. En bänkugn, litar inte på att den grejar det utan att börja brinna eller så... :-)