måndag 13 juni 2016

på en klippa längst ut i skärgården

Båtresan över till Danmark i fredags var lite gungig. Inte så att jag mådde illa men när vi efter frukostbuffén gick runt på båten var det så att jag ville stanna och hålla mig fast i hyllor som en annan drunk. Efter att ha spelat lite och rekat taxfreen gick vi upp på däck (fördelen med att resa sommartid) och då kändes det genast bättre. Att sitta i solen och titta på horisonten var skönt.


På the Reef i Fredrikshamn finns en härlig Poolbar med fin inredning. Gillar kombinationen av rustikt mörkbruna bord och färgglada plåtstolar/pallar. Inser mer och mer att turkost är en av mina favoritfärger, men som knappt syns hemma hos oss.


På lördagen, när Chris fyllde år valde vi att gå ut och äta. Första kvällen åt vi på Det gule Packhus, som förra gången vi var här serverade en så rasande god vildsvinsfilé. Den här gången var dock maten en besvikelse. Dyrt var det också. Men födelsedagsmiddagen blev lyckad, förutom ett litet missöde med utspilld Fanta ... men gott var det!


På väg hem var havet nästan spegelblankt och vi stod uppe på däck och njöt av solen, havet, horisonten och, så småningom skärgården. Så vackert det är.

Tänk att bo på en klippa, nästan längst ut och ha horisonten och farleden precis utanför. Magiskt. Om än blåsigt. Så skulle jag kunna tänka mig att bo.

Nu blir det middag framför teven och fotbolls-EM. Heja Sverige.4 kommentarer:

znogge sa...

Ja, tänk att få bo så! Men jag ska inte klaga för vi har fina stränder inpå knuten. Synd att maten blev en besvikelse för det kostar trots allt en slant...

Kram och heja Sverige!

Rund är också en form! sa...

Låter som en bra födelsedagsresa! :-)
Och ja, jag gillar också turkost. Smått otippat, men har alltid gjort.

Kram M

dianasdrömmar sa...

Mysigt, tänk att bo så kram Diana

Ama de casa sa...

Vilken härlig födelsedagstur! :-) Men det är inte så skoj på en båt när det gungar, tur att du inte blev sjösjuk i alla fall. :-)