måndag 27 juni 2016

nedräkning och gissa vad?

Bara två veckor kvar till semestern. Dock önskar jag att jag kunde vara sommarlovsledig som övriga lärare. Jag går redan på semestermood. Hjärnan arbetar på lågvarv där jag går runt bland mina klassrum och städar, röjer, möblerar om och gör läromedelsbeställningar inför kommande läsår.

Lite som hemma då (minus läromedelsbeställning). Vi röjer, städar och möblerar om. För övriga familjen, som är lediga, väntar besök på tippen. Vi har redan varit några vändor till återvinningscentralen och lämnat flera kassar med kläder. Önskar jag kunde joina dem!


Fritidspersonalen har gjort sitt bästa för att tillmötesgå mina önskemål om att få börja tidigt när de la sommarschemat. Men så ibland - PANG börjar jag 9:30 och hela jag ställs upp och ner. Sovmorgon är inget för mig. Jag är morgonmänniska ut i fingerspetsarna. Dels vaknar jag av min inbyggda klocka (är ju van att börja jobba 6:00 eller 7:00), dels vill jag inte vända för mycket på dygnet (för i morgon börjar jag åter klockan 6:00), dels har jag värk som gör att jag inte kan sova (mer än på kvällen, då somnar jag bums och sover tills värken väcker mig). I eftermiddag blir det som att komma hem och vända. Äta middag, duscha och i princip bara sova ... trist. Men såklart. Nån måste göra det också (även om "man" inte måste tycka om det).

Förresten har jag gjort en busig grej. En sån där spontangrej som bara är typiskt mig. Det är kanske helt galet och kanske helt omöjligt, men man måste prova för att veta. Och man måste försöka skapa förändringar om där finns något litet som skaver och inte känns hundra bra. Nu har jag sagt A men väntar med att säga B.

Du kan väl gissa så länge?

Ledtråd: Det är något kul. Det är något typiskt mig. Det går att relatera till inlägget.
Nu får jag se hur många som vågar sig på en gissning och hur väl bloggen genomsyrar mig. Känner du mig?

4 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag har ingen aning... Det enda jag vet är att jag inte gillar cliffhangers... ;-)

VisaLiza sa...

Vågar mig inte riktigt på en gissning men det låter som att du har något roligt på gång. Kramar Liza

znogge sa...

Oj, det var inte helt lätt! Ska du börja ta ridlektioner? Eller har du skickat in din bok eller anmält dig till ett långlopp? Jag skulle kunna gissa på många fler saker men...

Kram

Frida Johansson sa...

Plugga känns nära till hand. Nytt jobb? Köpt häst?