måndag 20 juni 2016

ibland måste man bara våga

Jag läste en artikel: 

.

Så cool, tycker jag. Men få förunnat. Samtidigt, återigen, så cool. Tänk att få säga upp sig själv från jobbet för att satsa allt på sitt skrivande. Jag hamnar ju där så ofta ... att skrivandet får stå tillbaka för att allt annat, jobb bland annat, tar för mycket plats. Så mycket plats att kreativiteten nästan dödas och orken inte finns där, även om jag kunde hitta tiden för skrivandet, Lite här, lite där ... liksom hattande. Det tar död på så mycket skrivarlust. Jag behöver den där stillheten som skänker inspiration och glöd. Till semestern, tänker jag och så kommer den med så mycket annat.

Förresten, vem skriver en bok på ynka fyra veckor?

Jag älskar mitt jobb och jag får utlopp för mycket kreativitet där (bara en annan sorts än den som jag använder när jag skriver skönlitterärt), men hade jag kunnat skulle jag inte tveka att gå ner i procent och bara jobba med undervisningsdelen, den som jag älskar och sedan, återstående procent bara skriva. 

Ibland måste man bara våga. Så cool, tycker jag.
8 kommentarer:

znogge sa...

Visst måste man våga men som du säger så är det få förunnat att kunna. Lever man tillsammans med någon som har en väldigt hög inkomst kan det fungera men annars är det ett rejält vågspel. Tyvärr för jag säga för det är säkert många som missar att förverkliga sina drömmar...

Kram

Bakom dörr nr. 11 sa...

Skulle gärna säga upp mig för att satsa på något jag tycker om
att göra. Men det räcker ju tyvärr inte med drömmar, det behövs ju
en del ekonomi också. Så jag får fortsätta drömma haha :)
Men jag håller med dig, det är coolt :)
Kram Pia

dianasdrömmar sa...

Har ju precis vågat bli min egen och jag älskar det kram

Rund är också en form! sa...

Jag tror många hade lyckats mer än vad de själva tror, om de hade vågat satsa på det de verkligen brinner för (inkl jag själv). Så himla coolt att våga. Verkligen! :-)

Ama de casa sa...

Visst är det tufft att våga! Men det är få som verkligen vågar våga...

VisaLiza sa...

Känner igen det där. Men som du säger inte alldeles enkelt att faktiskt genomföra. Tycker att det är svårt att kombinera vardag och skrivande men samtidigt behövs ju semestern till så mycket annat också. Onekligen ett moment 22. Kramar Liza

IngelaMollly sa...

Det hade varit underbart! Vet vad du menar.
Kram.

chenlina sa...

chenlina20160722
polo ralph lauren outlet
ralph lauren outlet
coach outlet store online clearances
michael kors canada
cheap jordan shoes
michael kors handbags
adidas shoes
christian louboutin outlet
jeremy scott shoes
tod's shoes
coach outlet
michael kors handbags
fake watches
louis vuitton
jordan retro
true religion outlet
longchamp bags
ray ban sunglasses discount
louis vuitton
coach outlet online
jordan concords
gucci outlet
michael kors outlet
polo ralph lauren
ray ban sunglasses
toms shoes outlet online
supra shoes
cheap jordans
louis vuitton handbags
replica watches
cheap oakley sunglasses
burberry outlet
pandora outlet
hermes birkin bag
cheap toms
michael kors outlet
nike trainers uk
michael kors handbags
christian louboutin shoes
louis vuitton outlet
as