torsdag 30 juni 2016

i varje ögonblick

Det har varit krångel länge med att logga in på biblioteket för att kunna lyssna på e-böcker via Elieb. Flera veckor. Men nu fungerar det igen och jag kan äntligen fortsätta att lyssna på I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv. En fängslande biografi även om jag inte tycker att uppläsaren är den käckaste direkt. Sånt är ju också viktigt och något att tänka på när man lyssnar till ljudböcker.

Jag har lyssnat ungefär halvvägs in i boken nu och trodde nog att jag skulle bli mer tagen av berättelsen. Känner mig nästan lite känslokall, men uppläsaren låter hård och meningarna är lite grabbiga (Vad är då grabbigt? Ja, det skriver faktiskt Tom om ... ) och jag tror att jag är mer van vid kvinnliga författare och en annan touch på orden. 

Hur som helst, det är en bra bok (men inte mer än så) som blandar nutid med tillbakablickar.


Nu är jag hemma efter ett tidigt jobbpass (för så är det ju. Alla lärare har inte långt sommarlov och ferietjänst. Jag är lärare med semestertjänst. Det finns ju elever som har behov av omsorg under loven och då jobbar jag tillsammans med lärare på fritids. Sen stänger skolan helt i fyra veckor, även om kommunen har skyldighet att ha nån skola öppen för så kallad "sommaröppen fritids" för de föräldrar som inte kan styra sin semester till just stängningsveckorna). 

Jag ska pimpla massa kaffe - trött - och sedan försöka hinna läsa ut Sofie Sarenbrants Andra andningen, en härlig och lättläst deckare som passar perfekt som sommarläsning. Ser fram emot att kura upp i soffan under en filt och läsa, läsa, läsa ... 2 kommentarer:

Junitjej sa...

Tänk så stor roll uppläsaren har när det gäller ljudböcker.
Andra andningen är riktigt bra!

Ama de casa sa...

Tack för förklaringen av det där med ferietjänst och semestertjänst. Hoppas du snart får ett långt sommarlov istället för den där semestern.
Kram och ha en fin fredag!